Van bármi jelentősége annak, hogy a krumplit héjában főzöm meg, vagy megpucolva, fekockázva a diéta során?
Ha héjában fözöd, akkor egyrészt ízletesebb, másrészt a különféle vitaminok meg ásványi anyagok bennemaradnak.
Ha megpucolva, akkor meg vizesebb lesz, ezért kevésbé ízleik (legalább is nekem)
Kalória szempontjából mindegy, feltéve, hogy a nyers krumplit méred le.
Ahogyan a 4-es írja!
Ha héjában főzöd meg, akkor benne maradnak a vitaminok, tápanyagok nagyobb hányada, másrészt főzés közben nem szív magába annyi vizet, nemcsak a diétád hatásfoka lesz jobb, de valóban sokkal jobb az íze is!
Ha héjában főzöd, akkor is kifő belőle szinte minden, csak tovább kell főzni, hogy puha legyen. Pl. nem 20 percig, hanem 30-ig.
Ha azt akarod, hogy benne maradjon a cucc, akkor ne vízben főzd, hanem szúrd meg pár helyen villával, és dobd a mikróba pár percre. Nem írok pontos időt, a krumpli méretétől függ, mennyi idő, mire megpuhul. Lehet 2 perc, de 5 is. Ha így csinálod, akkor több cucc marad benne, az íze is intenzívebb marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!