Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem eszem raktároz a testem?

Ha nem eszem raktároz a testem?

Figyelt kérdés
Két honapja döntöttem el, hogy fogyni szeretnék. Finomitott cukrot nagyon ritkán eszem amugy is és két honapja próbáltam kevesebbet enni... utánaolvastam de mindenhol más választ kapok a kérdésemre: ha csak reggel (normális mennyiség) és délben(kevés mennyiség) eszem akkor is raktározni fog a szervezet egy idő után? Vagy ha délután (ugye miután megvolt a reggeli és az ebéd) eszem valamit az már raktározódik? Vagy mindegy mennyit eszem és mikor csak a bevitt kalória kevesebb legyen mint az elégetett? Kérlek, magyarázzátok el...

2016. júl. 20. 16:16
 1/3 A kérdező kommentje:
vagy ha egy ideig koplaltam és lassan kezdtem el enni,azután is raktároz?
2016. júl. 20. 16:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Ne éheztesd magad. Van egy amerikai sorozat (biggest losers vagy mi), ahol túlsúlyos embereket éheztetnek, és intenzív mozgásra veszik rá őket. Egyesek napi 7000 kalória deficitben vannak (alapból az alapanyagcseréjük 2-300kcal), akár hónapokig. A műsor után rendszerint visszahízzák a túlsúlyuk egy részét, aztán megint koplalnak... Orvosok megvizsgáltak egy ilyen embert, az alapanyagcseréje 800 kalóriára csökkent (a kezdeti 2-3500-ról), és azóta annyi is maradt, azaz nem fog gyorsulni az anyagcseréje. Élete végéig annyit kell ennie, mint egy 2-3 hónaposnak, különben hízni fog.
2016. júl. 20. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:

#2: Ez komoly? Normális esetben a test nem tud ilyen takarékos lenni, a folyamataink rengeteg energiát igényelnek. Kicsit persze lassulhat az anyagcsere, de nagyon, az elvben nem reális, csak éppen egyesek tapasztalata alapján mégis megtörténhet. De hogy ne gyorsuljon vissza... Erről még nem hallottam. Valaminek nagyon tönkre kell mennie a szervezetben hozzá, erre egy ilyen koplalás elég? Brrr. Bár a nagyon kövérek eleve nem egészségesek, de ezzel együtt is vad ez.

Kérdező: ha koplalsz, nyilván nem tud raktározni a tested, hiszen nincs miből. Koplalva mindenki lefogy, ez elég világosan látható azokon a helyeken, ahol tartós koplalás van, nem elhatározásból s akármikori feladás opciójával, hanem kényszerből.

Az anyagcsere persze lassul és az izom bomlik, a zsírtartalék pláne, így a koplalás után már jóval kevesebb kalória kell a súlytartáshoz. Ha erre a kiéhezésre még a "végre ehetek" zabálás is rárakódik, nem meglepő, hogy az emberek gyorsan visszahíznak... Ha nem esznek többletben, akkor persze megtartják a súlyukat s normális esetben az anyagcsere is visszagyorsul, nem tudom, mennyi idő alatt, bizonyára nagyon esetfüggő s ha az ember keményen koplal, nyilván veszélyesebb s könnyebben szedhet össze maradandó károsodást, mintha egyszerűen extrém deficitben eszik s a tápanyagbevitelének a legfontosabb része is megvan.

Nem tudom, hogyan akarsz enni, de a kérdésedben azt írod, hogy nem eszel, a leírásban pedig minimum 2 étkezés van...

S hogy a lótúróba ne fogynál a délutáni evéstől? Szerinted aki normálisan fogy, az nem eszik délután? :D Én CSAK délután eszem és fogytam 20 kilót, nincs is benne semmi különös, deficitben voltam, nem tudtam nem fogyni (reggeli evéssel nem fogytam volna le, mert úgy nem tudok deficitben enni, nem zár be senki, hogy rákényszerítsen). Ha csak éjfélkor ennék, akkor is le tudnék fogyni, nyilván, mennyiség kérdése. Az összbevitel s a kalóriaégetés viszonya a legfontosabb, az, hogy hogyan osztod el az evést, az kevésbé, azt csináld úgy, ahogy neked jó.

2016. júl. 20. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!