Ha a zabpelyhet ledarálom akkor használhatom zabkorpaként?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 12:51
1/6 anonim válasza:
Igen, de!
A zabpehely ledarálva sokkal magasabb GI-indexűvé alakul át, magyarul gyorsabban szívódik fel. Ez diéta alatt nem a legjobb...
2/6 A kérdező kommentje:
De jobb mint a búzaliszt?
2010. ápr. 16. 13:12
3/6 maundrel válasza:
én is le szoktam darálni, de én azt zablisztnek használom:)
4/6 anonim válasza:
Hogy jobb-e, mint a búzaliszt? Milliószor! Amiért nem ajánlom diétában az a gyors felszívódása. Magyarul felmegy tőle a vércukrod és ettől éhes lehetsz utána.
Tápanyagtartalmában a zabpehely a legjobb szénhidrátforrások egyike!
5/6 anonim válasza:
Szerintem ez két különböző dolog:
A korpa a gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék.
A pehely pedig a gabonaszem más feldolgozása "pelyhesítése".
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tegnap ledaráltam egy kevés zabpelyhet, és kitünően lehet lisztként használni, szóval a búzalisztet lecserélem erre. :)
2010. ápr. 17. 06:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!