Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az ébredés utáni (éhgyomorra)...

Az ébredés utáni (éhgyomorra) ivott citromos forró víznek milyen hatásai vannak?

Figyelt kérdés
Hallottam róla már hideget-meleget, de mivel szeretem, így kíváncsi lennék, érdemes-e megtartanom ezt a szokásomat.
2010. ápr. 12. 10:23
1 2
 1/14 BeerHunter ***** válasza:
Nem leszel szomjas pl.
2010. ápr. 12. 10:28
 2/14 anonim ***** válasza:
szerintem az ébredés utni fél óra torna hasznosabb :) térj át arra.
2010. ápr. 12. 10:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Én valami olyasmit olvastam, hogy felpörgeti az anyagcserét, vagy valami ilyesmi.

Máshonnan meg olyanokat, hogy kimarja a gyomrot stb.

Ezért szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba (ha kell, akkor szó szerint :D)

2010. ápr. 12. 10:41
 4/14 BeerHunter ***** válasza:
Hát a tiszta citromlé tuti nem tesz jót a gyomornak, de kellemesre higítva nem árthat. Márcsak azért sem, mert a legtöbb élelmiszerünk savas (pH 3,2 körüli) az eltarthatóság végett. Ha jól esik, idd.
2010. ápr. 12. 10:46
 5/14 anonim ***** válasza:
az anyagcserét a mozgás és a rostban gazdag táplálkozás pörgeti fel.
2010. ápr. 12. 10:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Lúgosít a citromos víz, ha pedig forró, akkor elég rendesen beindítja az anyagcserét. Az, hogy kimarja a gyomrot egy hatalmas baromság, feltéve ha vízzel iszod. Nagyon hasznos szokás, szerintem iktasd be az életedbe.
2010. ápr. 12. 10:55
 7/14 A kérdező kommentje:

Uhh, tiszta citromlevelet biztos nem innék. :D

Én általában kb 2-2 és fél deci forró vízbe egy karika citromból csöpögtetem bele a levét, plusz benne is szoktam hagyni a karikát ázni.

(bocs a fogalmazásért :D)

2010. ápr. 12. 10:55
 8/14 anonim ***** válasza:

Az nem igaz, hogy a tiszta citromlé ártana a gyomornak, ha valakinek nem tesz jót, akkor az úgyis észrevesz, de a legtöbb embernek semmi baja töle.

Ha neked jól esik, akkor idd, de jobb lenne, ha nem forró hanem hideg vagy esetleg langyos vizzel higitaniád, mert a hö elbontja a C-vitamint, fogyókúrának nem sokat használ, de nem is árt. Viszont ha esetleg kevés a gyomorsavad, akkor kimondottan hasznos, mert beiinditja az emésztést.

2010. ápr. 12. 10:56
 9/14 anonim ***** válasza:

1 karika citrom leve???!!!

Ez valami vicc?

Azt hittem, legalább egy egész citromról van szó.

2010. ápr. 12. 11:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Egy karika citromnak is elég intenzív íze van, egy egész citrom szerintem már nagyon drasztikus lenne.
2010. ápr. 12. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!