Mennyire hízlalnak ezez az ételek?
Zöldbab, brokkoli, bambusz, paprika, rizs? Ehetem ezeket egybe is?
60kg vagyok és szeretnék 3 hét alatt 5kg-ot fogyni. Minden este elmegyek futni és pròbàlok semmi cukrosat enni. 😊 Köszi!
Mindamellet, hogy az elsőnek igaza van, fajlagosan (feldolgozás nélkül 100g nyersen) sorolom, hogy melyik mennyire kalóriadús:
Zöldbab, 28 kcal
brokkoli, 27 kcal
bambusz, 24 kcal
paprika, 20 kcal
rizs 350 kcal
A trükk az, hogy míg a rizs vizet vesz fel így 50g-t eszel köretnek az egész normál adag, addig a a többi párolás, főzés közben minimális vizet vesz fel és ahhoz, hogy ugyanolyan teltség érzetet érj el, mint 50g rizzsel, monjduk 200-300g-t meg kell enned belőlük. A rizs kicsit tápanyag dúsabb így monjduk napi 1x köretenek, egyébként pedig a tovább zöldségek teljesen megfelelőek. Simétéleten kihangsúlyozom, hogy az, amit az első válaszadó is leírt, a kalóriadeficittől lehet fogyni (és a kalóriatöbblettől hízni), nem az ételektől.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, s kiegészítem azzal, hogy a fehér rizs elég gyors ch, a zöldségek sokkal kevésbé dobják meg az inzulint. Ez sokunknál nem mellékes.
Hogy mennyire kerülendők, az emberfüggő. Nekem a rizs olyan, mintha nem is ennék szinte semmit, úgyhogy merő plusz kalória, nekem nyilván érdemes kerülnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!