Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire hízlalnak ezez az...

Mennyire hízlalnak ezez az ételek?

Figyelt kérdés

Zöldbab, brokkoli, bambusz, paprika, rizs? Ehetem ezeket egybe is?

60kg vagyok és szeretnék 3 hét alatt 5kg-ot fogyni. Minden este elmegyek futni és pròbàlok semmi cukrosat enni. 😊 Köszi!

2016. jún. 9. 14:16
 1/5 A kérdező kommentje:
*ezek
2016. jún. 9. 14:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan hogy hízlaló étel. Akkor fogysz, ha kalória deficitben vagy. 3 hét alatt max. 3 kg-ot fogysz. kivéve ha extrém túlsúlyod van, akkor többet. ha viszont most állsz át más életmódra, akkor 2-3 hét kell a szervezetednek arra, hogy beinduljon a zsírból fogyás. Vizet valószinűleg vesztenél előbb is.
2016. jún. 9. 14:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindamellet, hogy az elsőnek igaza van, fajlagosan (feldolgozás nélkül 100g nyersen) sorolom, hogy melyik mennyire kalóriadús:

Zöldbab, 28 kcal

brokkoli, 27 kcal

bambusz, 24 kcal

paprika, 20 kcal

rizs 350 kcal

A trükk az, hogy míg a rizs vizet vesz fel így 50g-t eszel köretnek az egész normál adag, addig a a többi párolás, főzés közben minimális vizet vesz fel és ahhoz, hogy ugyanolyan teltség érzetet érj el, mint 50g rizzsel, monjduk 200-300g-t meg kell enned belőlük. A rizs kicsit tápanyag dúsabb így monjduk napi 1x köretenek, egyébként pedig a tovább zöldségek teljesen megfelelőek. Simétéleten kihangsúlyozom, hogy az, amit az első válaszadó is leírt, a kalóriadeficittől lehet fogyni (és a kalóriatöbblettől hízni), nem az ételektől.

2016. jún. 9. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz, s kiegészítem azzal, hogy a fehér rizs elég gyors ch, a zöldségek sokkal kevésbé dobják meg az inzulint. Ez sokunknál nem mellékes.

Hogy mennyire kerülendők, az emberfüggő. Nekem a rizs olyan, mintha nem is ennék szinte semmit, úgyhogy merő plusz kalória, nekem nyilván érdemes kerülnöm.

2016. jún. 9. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A rizsnek közepesen magas a glikémiás indexe, viszonylag gyorsan felszívódik, ezt tudod lassítani ha húst eszel hozzá, vagy savanyúságot.A többinek nem magas a GIje, nem okoz nagy inzulintermelést. Nem csak a kalóriadeficit a fontos, a GI is, ugyanis 1000kcal csirke nem egyenlő 1000kcal csokival.
2016. jún. 9. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!