Hogyhogy nem vagyok kövér?
155 cm vagyok, és kamaszkorom óta 60-64 kg közt mozogtam, ami alapján jóval az ideális súlyom fölött vagyok, ennek ellenére mindenki 52-55 kilósnak szokott tippelni, és általában azt mondják hogy csak 2-3 kiló felesleg van rajtam, és egyáltalán nem vagyok kövér.
Ez hogy lehetséges? Lehet, hogy azért mert mindig sportoltam valamit ezért ennek a plusz súlynak egy része izomból tevődik össze, és ezért vagyok ennyivel nehezebb?

Igazán izmosan nem kövér az ember ilyen számokkal, sőt, még szálkás is lehet. Nincs ebben semmi különös.
S van, akin igen jól oszlik el a kis feleslege is, máson 2 kiló már úszógumi, de ruhában véznának tűnik. No igen, jó, ha van nem minimális izom :)

"Az izom 6x nehezebb mint a zsír"
Meg egy nagy lóf...t! Nem a facebookról kéne tájékozódni, te hatökör!
Az izmok sűrűsége köbcentiméterenként 1,05 gramm, a zsíré: 0,92-0,94 gramm.
Kemény 12-14% különbség az hol 6-szoros???
A kérdező pedig nyilván normálisan étkezik, egészségesek a csontja, amik nagy sűrűségűek és jó izmos lehet. Az izom még ha sok is van, jól mutat, míg ugyanannyi háj csak furán hurkásan eláll a testtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!