Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan vethetek véget az...

Hogyan vethetek véget az édességfüggőségnek?

Figyelt kérdés
Rengeteg édességet eszek,egy nap sokszor, de tényleg. Mai adagom pl. 3csokis muffin, egy kókuszos nápolyi, smarties, csokis puding. Nagyon zavar, mert az utóbbi időben felszedtem csípőre és hasra is, szerintem épp emiatt. Viszont nem tudom megállni, hogy ne egyek édességet, attól félek, hogy függő vagyok és cukorbetegség lesz a vége. Hogyan állhatnám meg? Hiába határozom el, másnap már szedem sorba az agyoncukrozott finomságokat.

2016. máj. 17. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

1. legyen akaraterőd, ha tudod, hogy mi a célod, akkor valósítsd meg

2. ne vegyél édességet

3. az édesség hizlal, ha nem akarsz kövér malacka lenni, akkor ne egyél ilyeneket

4. mit kompenzálsz azzal, hogy ennyi édességet zabálsz?

Egyébként tényleg minden csak az akaraterődön múlik, ha tudod, hogy nem kéne ennyit zabálnod, akkor álld meg, természetesen nem kell teljesen megvonni magadtól, tarts mértéket. Ha nem tudod megállni, akkor nem is fontos számodra a célod, akkor pedig ne rinyálj.

2016. máj. 17. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ennyi, abba kell hagyni. 1-2 hét múlva már beáll az inzulin szint és utána nem fogod kívánni. Én is függő voltam. Nehéz, de nem lehetetlen leszokni róla.
2016. máj. 17. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem eszed hónapokig s alig eszel szénhjidrátot, akkor sem múlik el, ha valóban édességimádó vagy... De jó esetben nem őrülsz meg érte, mindössze szeretnéd enni, mert megszoktad és finom. Ezzel nincs is baj. Mértékkel, ritkán vagy ez sem, csak megfelelő, az étrendedbe illeszkedő édességek fogyasztásával is fogyhatsz. A kalóriatöbblet akadályozza meg a fogyást, sok édességgel még lehet fogyni. Akadályozni azért tudja a deficit elérését, sőt sok édesség nem is egészséges, főleg nagy mennyiségben. Érdemes nem azon élni, lelkileg is egészségesebb, ez világos. DE lehet fogyni édességgel.

Nos, a leírásod alapján egyértelmű, hogy márpedig el kell határoznod magad, máshogy nem megy. Ha teljesen fegyelmezetlen vagy, akkor nincs mit tenni.

De az azért valamit segít, ha csökkented a szénhidrátokat, főleg a gyorsakat és az édességet. Egyszerűen ne kezd el ebnni a cukros vackokat, meg se vedd. De ha ezt a lépést nem tudod megállni, akkor nincs mit tenni. Nekem azt nehéz megállni, hogy ha ettem édességet, akkor ne egyek még. Úgyhogy igyekszem eleve nem enni (na ez nem szokott összejönni), főleg az első étkezésemkor nem (ez is ritkán) vagy óvatosan és megfelelő, remek összetételűt, kis adagot, miegymás. A jó összetétel az, ami mindig megvan, az egészségtudatosságom erős :)

Szerintem sokkal könnyebb átalakítani az édességeket, mint nem enni őket, plusz miért is ne egyek finom édességet, ha kedvem van (bár a gyakoriság nagyon nem mindegy)? Étel az is. Csak ne legyen tele cukorral meg mindenféle egyéb, számomra nem jó dologgal. Ha az édességeid szénhidrátszegények, akkor a cukorbetegség szempontjából is sokkal jobban állsz, de bizonyára jobban is laktatnak s tápanyagdúsabbak is.

2016. máj. 17. 19:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezeknél még a müzliszelet is jobb, bár nem tartom túl sokra...

Keress egészségesebb, cukormentes alternatívákat, és vedd rá magadat, hogy azokat edd édesség gyanánt. Gyümölcsök (friss vagy aszalt, utóbbiból azért ne sokat), magas kakaótartalmú étcsoki, saját készítésű cukormentes kakaó, mézes gyógytea, mézes szezámszelet, gyümölcsturmix cukor nélkül, diófélék (ezek nem édesek, de nekem sokszor ez a nasi).

Ha lehet, inkább ne tarts otthon egészségtelen édességeket, mert akkor meg fogod őket enni. Inkább egy falatot se egyél, mondjuk hetente egyszer kisebb mennyiséggel "bűnözhetsz".

2016. máj. 17. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!