Hizlal na ha olivaolajon mrgpiritanam a hagymát és rontó a piros paprikát arra a csirkemellet és kevés bors végeta?
Csillagom, az nem úgy működik, hogy vannak hízlaló meg nem hízlaló ételek. Akkor hízol, ha több tápanyagot viszel be a szervezetedbe, mint amit elhasználsz. Persze ezt nem olyan könnyű kiszámolni, mert az, hogy mit és mennyit viszel be, hat arra is, hogy mennyit fogsz fölhasználni. Próbálj az alapoknak utánanézni önállóan, nem olyan nehéz :-)
A konkrét csirkemelles kérdésre válaszolva, amit leírtál, annak elég jó a tápanyagösszetétele. Párolt zöldséget is készíthetsz hozzá, vagy friss salátát, ezt is lehet köretként enni. Amúgy én úgy hallottam, hogy az olívaolajnak nem tesz jót a melegítés, ilyesmire jobb a sima napraforgó olaj, de ahogy gondolod.
Minden olajnak egyforma a kalóriatartalma, nem ez a baj a napraforgóval. Azért ne használd, mert nem bírja a hőt. Az olivaolaj jó főzéshez. Egyszeresen telítetlen és tele van antioxidánssal, ami miatt nagyon jó hőtűrő képessége van. Jó a kókuszzsír is, de az esszenciális zsírok bevitelére egyik sem optimális. Kéne omega-6 és -3 bevitel is.
Amúgy a leírt kaja jó lesz, ha nem két deci olajjal csinálod. A vegetát én is hanyagolnám, a benne lévő ízfokozót összefüggésbe hozták már hízással, mert többet eszel tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!