Ma nagyon sokat ettem! El rontottam ezzel az egész eddigi diétámat?
Max. ma nem fogytál (de lehet, hogy igen, 1900 kcal kevés, 70 kilósan én még fogytam ennyivel mozgás nélkül is), de lehet, hogy direkt jót tett az anyagcserédnek, hogy legalább egyszer nem koplaltál a héten. Az persze szomorú, hogy nem rendes ételekből etted.
Eszedbe ne jusson holnap extrán koplalni.
Ja, ha belassult volna az anyagcseréd az extrém kalóriadeficit miatt, s mégis feljönne 1 deka zsír, akkor sem ellensúlyozza a többi koplalós napot.
1100 kcal körül van a napi átlagod s azon aggódsz, hogy sok? Ezt gondold át.
Az pedig teljesen logikus, hogy nem bírsz ennyit enni. Emeld valami normális szintre, pl. 1500-2000 kcal (nem tudom a kalóriaigényedet s a mozgásmennyiséged, s hogy mit bírsz. nekem a 2000 is kihívás lenne, de van, aki bírja jóval alatta is). OK, ha jól viseled, lassú az anyagcseréd és nem mozogsz sokat, akkor felőlem picit alá is mehetsz, de nem ajánlatos, azt hiszem.
Elárulod, hogy ahelyett, hogy beállítanál valami normális diétát, miért kell ilyen koplalós marhaságot követned?
Tőled is megkérdezem: Miért nem akarsz 10-20 év múlva gyereket?
Tisztában vagy egyáltalán azzal, hogy a belső nem szerveid még fejlődésben vannak? És azzal, hogy ha nem viszel be megfelelő tápanyagot, a szervezeted az életed védelmében ezt a fejlődést leállítja? Sok esetben vsszafordíthatatlanul...
Tisztában vagy vele, hogy egy fejlődésben lévő szervezetben milyen kárt tesz egy ilyen mértékű koplalás?
Biztosan gyönyörű leszel csontsoványan, kihullott hajjal és fogakkal...
Figyu, kicsit eszetlenül csinálod ezt a diétát. Szüleid támogatna benne? Mert ha igen, vagy meg kellene kérned, hogy vigyenek el egy dietetikushoz, aki összeállít neked egy jó étrendet, vagy együtt ki kéne számolni, hogy pontosan mit kéne enned, hogy meglegyen a 1600-1800 kcal.
88 kg-val simán fogysz ettől is, és nem lassul be az anyagcseréd.
Ahogy a többiek is írták: nem ma cseszted el, hanem amikor kitaláltad ezt a 900-1000 kalóriás "diétát". A koplalás egyenes következménye, hogy a szervezeted képtelen lesz normálisan működni és fejlődni, és ezt ilyen pánikszerű evéssel reagálja le. Teljesen rossz ötlet.
1500-1800 kalória plusz mozgás jó eséllyel megoldaná a gondot, és ebbe az is beleférne, hogy néhanapján, pl. ünnepkor egyél egy szelet sütit vagy csokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!