Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 15 éves,165cm és 57kg vagyok....

15 éves,165cm és 57kg vagyok. Valóban sok?

Figyelt kérdés

72kgról 57kgra fogytam kb 6 hónap alatt. Igen, felmerül a kérdés, hogy hogyan. Bevallom bulimiás vagyok. Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy koplaltam és mikor már nem bírtam evés rohamom lett és hánytam. Mikor nem szabadulok meg az ételtől akkor is maximum 150-200 kalóriát eszem MAXIMUM.

Le írnátok nekem azt, hogy a magasságomhoz mennyi a minimum súly aminek meg KELL lennie és azt, hogy mennyi a maximum túlsúly?

(Nem érdekelnek a "járj pszichológushoz, piszichiáterhez" szövegek, mert a válaszom rá az az, hogy 3 hónapja járok mind a kettőhöz, de SEMMIT nem segít.)

A másik kérdésem pedig az, hogy 50-45kg már nagyon minimum alatt van?

Köszönöm a válaszokat.

2016. ápr. 26. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:
59 lenne az ideális, kb. 53-tól 65-ig. A még éppen egészséges 48-71 közt.
2016. ápr. 26. 23:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Most már jó vagy, ne fogyj tovább. Ha ne jó a mostani pszichológus, keress másikat. Ez egy bizalmi szakma, olyan, mint a fodrász. Ha nem jó, akkor le kell cserélni. Lehet, hogy másnak jó lesz még, de neked nem ő az embered.
2016. ápr. 26. 23:39
 3/6 anonim válasza:
A 48 az NEM éppen egészséges! Így jó vagy, nekem a 160 cm-hez 55 kg-nak kellene lennem. Ne viccelj már 50-45 kg-okkal. Így vagy tökéletes, csak tudj megállni is, ha már így tudatosan teszed....
2016. ápr. 26. 23:59
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
72kg-n jó formás lehettél. ;)
2016. ápr. 27. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

Én 23 évesen vagyok 165 cm, 49 kg.

Nah de én mindig is ilyen alkat voltam.

Te viszont nagyon sokat fogytál és szerintem jól nézel ki biztosan már.

Ráadásul te nem egészségesen fogytál (helyes táplalkozással+mozgással), hanem kikészítetted a szervezetedet, a gyomrodat a hányásokkal, ami nem megfelelő módja a fogyásnak, mert komoly károd lehet még később ebből.

Hidd el, nem kell kapkodni 3-6 hónap alatt, mert lehet hogy vékony leszel de egészséges nem. Aztán ha újra ennél lehet hogy visszahíznád mert újra beindulna a szervezeted.

Inkább egyél napi 5-ször egészségesen, saláták, csirkemellek, müzlik, kefir, joghurt, főtt tojás...én is ilyesmiket szoktam.

A koplalásban nem jut semmi vitaminhoz, energiához a szervezeted, marpedig életed végéig enned kell, nemcsak hányni mert bele is halhatsz ..

Inkább tartsd azt hogy eszel szépen odafigyelve és hosszútávon megmaradsz...

Meg mozogj is. Nem kell nagy konditermi dologra gondolni, csak egy kis torna, séta, vizes palackok emelgetés stb. És sok folyadék!

remélem segítettem valamit :)

23L

2016. ápr. 27. 10:15
 6/6 pörölycápa válasza:

Gondolkoztál már azon, hogy elkezdj valamit sportolni?

Korábban én is mindig a kilókat néztem, 170 cm vagyok, ahhoz próbáltam volna az 50 kilót tartani, amit mondjuk nem volt könnyű, nem kellett magamat éheztetnem hozzá, viszont oda kellett figyelnem, hogy mit és mennyit eszek.

Aztán mióta rendszeresen sportolok, rohadtul nem érdekel a súlyom, egyszerűen csak jobban érzem magam a bőrömben, az alakomnak is jót tett, hogy nem csak vékony vagyok, hanem inkább sportos. Így sokkal jobban tetszek magamnak, és ráadásul így hiába eszek többet, nem hízok, mert lemozgom a plusz kalóriákat. Most kb 54-55 kiló lehetek, de az nem baj ha jönnek a plusz kilók, ha az izomból van :)

A súly attól is függ, hogy kinek milyen erős a csontozata, nekem elég vékony csontjaim vannak, úgyhogy azért is vagyok 170 cm-rel 50 kiló körül. De az egyik barátnőm olyan 160-165 cm-sen 62 kiló, szintén nagyon csinos és vékony (ő mondjuk rengeteget sportol, és talán az én ízlésemnek már túlságosan izmos).

150-200 kalóra naponta az semmi, annál nyugodtan ehetsz többet, és ha rendesen eszel, talán evés roham sem törne rád, hisz akkor nem éheznél. Plusz ilyen kevés bevitt kalóriánál feltételezem hogy emiatt le is vagy gyengülve. A napi kalóriaszükségleted olyan 2000 kalória simán lenne, ennek kb a tizedét viszed be, nem csoda hogy ilyen gyorsan felélte a szervezeted a tartalékait. De lassan már nincs mit felélnie, és ha eddig még nem is, ez az étrend csak le fog teljesen gyengíteni.

Inkább egyél rendesen, és mozogj mellette valamit. Az nem szép ha valaki csont és bőr, vékony de formás alakot meg edzéssel lehet elérni.

Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy mennyi lenne az ideális súly neked, de 50 kiló alá semmiképp ne akarj menni, az nagyon-nagyon kevés.

És az éhezést meg tessék abbahagyni, csak magadat teszed vele tönkre, jó alakod sosem lesz tőle. Egyél nyugodtan jókat, a bevitt plusz kalóriákat meg inkább mozogd le, minthogy kihányd. Sokkal kellemesebb elfoglaltság elmenni kocogni, úszni, táncolni, kosárlabdázni, biciklizni, vagy mittudomén mit csinálni, mint hányni.

2016. ápr. 30. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!