Miért híztam ennyit az utóbbi időben, mikozben fogyózom? (Részletes leírás)
Az elmúlt három napban nagyon növekedni kezdett a súlyom. Igaz, hogy egy kis bűnözés volt, de nem hiszem, hogy azért ennyi súly feljöhetett volna. Tehát:
Tegnapelőtt: 53.5
Tegnap:53.8
Ma: 54.5
Fokozatosan hízok, pedig semmi sem változott az elmúlt napokban. Maximum annyi, hogy eddig szinte semmi folyadékot nem ittam, tegnap meg ma megittam 2l folyadékot (2-2l). De mindig reggel mérem magam, így nem értem. Leírom a napi étrendemet és folyadékbevitelemet.
Tegnapelőtt:
- 100g zsírszegény túró 1evőkanál baracklekvárral
- Fél szelet bundáskenyér
- 200g itthon főzött puding (pudinpor-tej-cukor)
- 3 pici kakaós kifli, itthon sütött. (kb. 80g egyben)
- Kb. fél liter cappuccino (tej és cappuccinopor)
Tegnap:
- 1db bundáskenyér (2db kicsi fél)
- 4db itthon készített kakaós kifli (kb. 110g)
- 1 gombóc joghurtos fagyi édestölcsérben
- kb. fél liter cappuccino (cappuccino por és tej)
- kb. 2.5dl tea
- kb. 1l víz
Ma:
- Fél liter narancs üdítő (100ml/0.8kcal)
- 2x2.5 dl cappuccino (tej és cappuccinopor)
- 2x2.5dl cappuccino (ugyanúgy, de tej helyett vízzel)
- kb. fél liter tea
- 200g zöldségkeverék főzve (2x24kcal)
- 2db kisméretű főtt tojás
- 1db banános csoki
- 1db kisebb alma
Ha deficitben lengsz ki, nem hízhatsz. Nem tudom, mennyit eszel (a leírás alapján nem mondható meg), de nem tűnik soknak, hacsak nem úszik a zsírban a bundáskenyér s áll a cukor az italaidban.
Alig nőtt a súlyod, én egy kilengéskor +2 kilót lazán összehozok s ebben semennyi hízás nincs. A testsúly ingadozik, igenis vissza tud tartani vizet a test, bár nálam a glikogénraktárak a ludasak, mert kilengéskor sokkal cukrosabban eszem.
Ma is alig ettél, de legalább belekeveredett normális étel is... De pl. a tegnapod... Nézd, 5 éve kezdtem a fogyást, alapból is jókat eszem, édesség mindennap és erre még milliószor lengtem ki, tudom, mi a kilengés. De azokon a napokon se kizárólag cukrot és sütit eszem! Meg bundáskenyeret, azt mondjuk én nem is. Van egy csomó zöldség és kellő (néha túlzott) mennyiségű jóféle fehérje is, ahogy kell, s a tápanyagbevitelem alaposabb még a jól összeállított normál napjaiméhoz is. El sem tudom képzelni, milyen lehet kizárólag nem rendes ételeket enni egész nap. Ez így nem OK. Mikor viszel be tápanyagokat? A testednek kell. A fogyás nem igazán, akármilyen vékonyak is a csontjaid. Lehet csöpp felesleged, nem mondom, hogy nem, de akkor is jó étrendre van szükséged. Ehetsz házi kakaós kifliket néha, én nem mondom, hogy nem, de ne csak azt és rosszabbakat...
A normál étrendedben mi a kalória? Már a kötelező fehérjén kívül? A gyümölcs? Vagy nem eszel belőle annyit? Csupa kalóriaszegényeket soroltál. Eszel elég zsírt?
Napi 4x50 hasprés felesleges, ha túl könnyűnek tartod, vannak remek és kemény plank gyakorlatok :) Mondjuk ártani nem árt, de úgy tudom, nem érsz vele sokat, ha ennyit csinálsz.
A séta jó, pláne emelkedőn :)
Pár? Épp ez az, hogy egész sok. Nekem 2 hónap edzés után is 20 megy csak egyszerre... Nagyon gyenge a hasizmom, úgy látszik. De a testépítés rovatban azt mondták, heti 3x2x20 is jó, annyit pedig nyomok, sőt, más hasizomgyakorlatot is (amikor már nem bírom a hasprést, még simán megy egy csomó lábemelés, amikor a földhöz közel van legalább az egyik láb). A plank nekem 5 másodperc és összeesek. A többi izmom köszöni, van, bár ők sem erősek, de talán nem ilyen extrém szánalmasak.
De az ember megteszi, amit a saját szintjén tud, aztán majd alakul a dolog. Néha már 25 hasprés is megy... Röhejes, tudom.
Elemeztem a bűnözési listát és arra a következtetésre jutottam, hogy ha én ugyan ilyen dolgokat ettem volna 1 puffadtam volna 2 vizesedtem volna összességében gyarapodott volna a súlyom. Ha szívbeteg vagy, amit sajnálattal olvasok (enyhe van nekem is sajnos) a vízháztartásodra jobban kéne ügyelni nem leszólásból mondom-puszta segíteni akarás végett. A cappucino ha ilyen zacskós valami nem csak koffeint tartalmaz ami vízhajtó (folyadék pótlás nélkül azonban a víz megkötődéssel reagál a szervezet) de cukrot és sót is tartalmazz. Tudom,hogy nagyon finom meg minden de... csak gondold át.
Húst nem eszel? A szívednek meg a térdizületeidnek nagy szüksége lenne rá.
A fent felsorolt kaják bűnözésre elmennek de vedd figyelembe, hogy vízvisszatartást okozhatnak ami miatt súlygyarapodás léphet fel. Inkább egyél minden nap valami kis kocka étcsokit, de ez a szénhidrát falási roham a legrosszabb... tudom én is átesek ezen, vizsgaidőszak meg társai. Szeddj magnéziumot izmoknak is jö agynak is, na meg segít leküzdeni a puding bundáskenyér vágyat.
Na bocsi, hogy hosszú voltam, csak elolvastam és elszomorodtam... :( napi 1 liter cappucino szívbetegen nem kéne
Ma egészséesebben ettem, mégis hízást tapasztaltam.
50g túró, 1db túrórudi, 2dl turbó d. por és 1 alma meg 1 kivi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!