Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha semmi motiváció...

Mit tegyek, ha semmi motivációm nincs?

Figyelt kérdés
14kg-ot kell fogynom,de semmi kedvem diétázni. Utálom,ha korlátoznak,semmi kedvem az egészhez. Mit csináljak?
2016. febr. 29. 14:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#8: ha leírom, hogy nem tudom, mennyit fogytam, mert 23 kg fogyás után elmentem konditerembe, és egyszerre égetem a zsírt, meg szedem fel az izmot, az motiválni fogja?

Vagy ha leírom, hogy az egészséges táplálkozásra váltással elmúlt a migrénem, amivel már 10 éve küzdöttem?

Vagy ha leírom, hogy ÉN, aki régen szintén úgy álltam hozzá, mint Ő, aki max a boltig mentem el, meg dolgozni, és ebben ki is merült a mozgásom... azóta én jó időben 60 km-t bringázok egy nap.

Én, aki soha nem mozogtam, konditerembe kezdtem járni, és élvezem, ahogy a végletekig feszegetem a határaimat. Büszkeséggel tölt el, amikor újabb 10 kg súlyt fel tudok tenni a lábtolóra.

Én, akiről folyt a háj, most már nyugodtan levetkőzök testhez álló pólóra, meg térdnadrágban a teremben, a fiatal srácok közt, mert már nem szégyenlem.

A srácok felnéznek rám, tisztelnek, becsülnek azért, hogy elkezdtem sportolni az én koromban, ezzel a túlsúllyal.

És ezek miatt iszonyatosan jól érzem magam a bőrömben!

Tessék, leírtam, motiváció.... de gondolod, fogja motiválni? Ez az agyban dől el, ahogy korábban leírtam. Külső motiváció nincs. Az ember az elhatározást, a motivációt, az erőt önmagából meríti. Csak úgy tudja végigcsinálni.

2016. febr. 29. 18:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Kettes! Amikor még rajtad volt a 37+,nem hiszem, hogy nem éreztél hasonlóan sosem. Lehet, hogy nem írtál ki kérdést a gyakorira,de a nyakamat rá,hogy motivációt bizony merítgettél innen-onnan. Nem mindenkinek megy könnyen az elhatározás,sőt,rengeteg ember el sem jut addig, hogy ténylegesen a kezébe vegye a sorsát. Akkor meg még nem is beszéltünk arról,hogy esetleg romokban heverhet az élete ( vagy tényleg vagy csak ő érzi úgy ), nem kap támogatást azoktól akik eddig is némán nézték,hogy gyarapodik, stb. Lehet, hogy kamu, de lehet,hogy nem és ezek a hozzászólások még motiválatlanabbá ( van ilyen szó? :))teszik őt. Van akire nem úgy hatnak ezek a megjegyzések, hogy márpedig megmutatom,lehet még jobban lehúzzák. Ezért próbáltam pozitívabb megfogalmazással egy kis versengésre ösztökélni. Amint látod,kap még lekezelést bőven.
2016. márc. 1. 08:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok, évekig nem voltam nyaralni, és a nyaralás után készült képeken láttam magam, na nekem annyi motiváció elég volt.
2016. márc. 1. 08:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Én most pont ebben vagyok. A kerilányom okostelóján ugye majd minden számhoz tartozik arc...naaagyon durva képet csatolt hozzám a nyárról,pedig akkor azt hittem, hogy aránylag jól festek. Mit is néztem? Én is nekiálltam.
2016. márc. 1. 11:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Én egyszer láttam egy képet amikor a pinteresten kerestem "fitness motivation" kulcsszavakkal...

A felirat az volt:"the same voice that says "give up" can also be trained to "keep going""

Ez nagyon megfogott! Neked is találnod kell egy vezér mondatot, vagy írj valamit a tenyeredre, vagy tegyél ki egy képet/írj fel valamit a faladra vagy bárhová, ami mindig szemelőtt van, és eszedbe juttatja a céljaid! Így szószerint a szemed előtt lebegnek a céljaid! Persze ahhoz előbb találnod kell egy célt és arra egy motiváló "szösszenetet". Pl: őszig leadok 5 kilót, hogy beleférjek "abba" a farmerbe/ruhába satöbbi(és a szobában egy jól látható helyre kiakasztod a cuccot)... vagy: a következő találkáig leadok egy tizest és elcsavarom a fejét:P (és felírod a kezére a monogramját)...ilyenek:)

Én sportoló vagyok, engem az motivál hogy minden leadott dekával gyorsabb, atletikusabb,jobb leszek:)

Remélem segítettem:*

2016. júl. 14. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!