Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges olyan, hogy valaki...

Lehetséges olyan, hogy valaki nem tud lefogyni egészséges táplálkozással és mozgással, csak éhezéssel és mozgással?

Figyelt kérdés
A téli időszakban nem igazán szoktam egészségesen táplálkozni és a mozgást sem viszem túlzásba. Három hete elhatároztam magam és változtattam a dolgokon. A mindennapos csoki- és chips-evést leminimalizáltam heti egy alkalomra,amikor megeszek egy szelet csokit vagy 20 gramm chipset. Tudom,hogy nem a legjobb dolog, de ahhoz képest,hogy addig este 10-kor még ettem mindent gondolkozás nélkül, ez nagy dolog. Semmi tészta, krumpli, rizs, stb. Csak egészséges ételek, hús, sok zöldség és gyümölcs (gyümölcsből a "megengedettek" ). Sok víz. Heti ötször mozgás, ami vagy 40-50 perc szobabicikli, vagy Fitness Blender, amire a neten találtam rá. A három hét után egy kilót sem fogytam. De látványra sincs változás. Ugyanannyi vagyok, mint mikor mindent ettem gondolkozás nélkül és ezt nem nagyon értem. Most nagyon el vagyok keseredve, mert tényleg nehéz volt az utóbbi pár hét, és úgy tűnik a semmiért... Sajnos eddig is úgy fogytam le, hogy szinte semmit sem ettem, csak azzal az volt a gond, hogy hosszútávon nem tartható, ezért is próbálkozom az egészséges életmóddal, de úgy tűnik, hogy ha én eszem, akkor mindegy, hogy mit, egyszerűen nem megy a fogyás.
2016. febr. 24. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És úgy átlagban mennyit esszel? Mert ugye csak attól, hogy nem eszel tésztát, rizst, burgonyát, még vihetsz be túl sok tápanyagot.
2016. febr. 24. 14:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Kb 1400-1500 kalóriát naponta.
2016. febr. 24. 14:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Eddig igyekeztem nem menni 1200 alá, hogy ne "éhezzek" és 1500 a max.
2016. febr. 24. 14:25
 4/9 Szabi.L ***** válasza:
100%
Nem ,ilyen nincs. Valamit elrontasz ,ha egy egészségesen összerakott étrenddel nem bírsz fogyni. Írd le a tegnapi napodat, pontosan mit és mikor kajáltál és mennyit.
2016. febr. 24. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vallasz be mindet és van ott csaló nap is. Súlyzós vagy sajátsúlyos edzést sem látok. Így nem fogsz fogyni.
2016. febr. 24. 15:25
 6/9 anonim ***** válasza:
17%
Bocsika, bocsika.... Nem a szénhidráttól hízol meg, hanem az állati hormonoktól, amiket megeszel a tejből, joghurtból stb... A zsír hízlal, a szénhidrát nem....
2016. febr. 24. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezt ne vedd készpénznek de az is előfordulhat hogy inzulinrezisztencia van nálad amiről nem is tudsz. Olyankor elég nehéz fogyni.
2016. febr. 24. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, biztos a zsír hizlal, ha a zsírdús, szénhidrátszegény étrendeken látványosan s jóllakottan lefogynak a legtöbben :D

Amúgy a kalóriadeficit az aduász, ez van. Én cukorral és zsírral is ugyanúgy fogyok deficitben, de inkább egészséges, laktató, finom ételekkel csinálom, mert az egészségem igen fontos számomra.

Kérdező, 1500-zal azért van, aki annyira lassan fogy, hogy 3 hét alatt semmi nem látszik (a testsúly eleve ingadozik). S ugye még lehet szigorítani az étrendeden (hiába a kalóriadeficit számít, bizonyos ételek bekavarhatnak), pl. elhagyod a gyümölcsöt. Nem tudok róla, hogy lenne "megengedett", amiből sokat ehetsz és nem megengedett, amit tilos... Ez nem így működik. S általában nem is gond, de azért egyeseknek érdemes visszafogni, ha máshogy nem megy.

Azt ismerem, hogy sokkal kevesebbet eszel, mint amivel csigatempóban híztál, s nem fogysz semmit :D Ebben sincs semmi rendkívüli, nyilván még mindig nem vagy rendesen deficitben az észrevehető fogyáshoz.

Beiktatnék valami más mozgást is, ami esélyesebb, hogy felpörgeti az anyagcserét... De ebben nem vagyok szakértő, nekem mindig gyors az anyagcserém, ha mozgok, ha nem.

Olyan viszont, úgy tudom, van, hogy valakinek éheznie kell a fogyáshoz. Nem tápanyagok terén, csak végig kell éheznie az estéket. Viszonylag ritka ez, általában egy jó étrend megoldja ezt a problémát nehezebb eseteknél is (mint én). Én pl. napi 20g ch mellett s pár órás evési ablakos időszakos böjtben, edzés és kicsike kalóriadeficit mellett nem éhezem... Kicsit kemény feltétel, amit általában eszemben sincs betartani, de 1-2 év stagnálás után már hajlok rá. S örülök, hogy van rá lehetőség.

Természetesen van, akinek sokkal könnyebb. De van, aki a te kalóriabeviteleddel, iszonyú kövéren is csigatempóban fogy.

2016. febr. 24. 16:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem írtad,hány kiló felesleged van ám! Minél kevesebb,annál szükségesebb a mozgás. És 3 hét még nem a világ vége,szerintem várj még egy hetet,ha egy hónap sem hoz változást,akkor valami gond van a kajával.A fogyás nem egyenletes,nálam is van,h stagnálok pár hétig,aztán pikk pakk leugrik 2 kiló .

Írd le egy napi kajádat,hátha kiderül

2016. febr. 25. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!