Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Más is elérkezett már erre a...

Más is elérkezett már erre a pontra? Ha igen, hogy lendült túl?!

Figyelt kérdés
5 hónapja étrendet váltottam, illetve járok edzeni is. Mostanában sajnos egyre kevésbé van kedvem elmenni edzeni, egyszerűen unom már a helyet, a gyakorlatokat, az ottani embereket..mindent! Illetve az egész életmódváltást..annyira el vagyok keseredve, hogy másnak miért adatik meg,hogy bármit/bármennyit ehet, mégis jó alakja van, én pedig megeszek egy kisebb csokit és máris úgy érzem magam, hogy semmirekellő vagyok és hízni fogok vagy 5 kg-t. Mostanában már eszek ilyesmiket is, az első 3,5 hónapban nem ettem és volt egy-két falási rohamom, úgyhogy engedékenyebb lettem magammal szemben. :/ Ti hogy jutottatok túl az ilyen rosszabb időszakon?
2016. febr. 16. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen buta gondolatom nem volt, hogy híznék vagy nem fogynék, mert mindennap édességet eszem :D Igaz, jó kis édességeket, sajátokat. Mindig lazán csináltam az életmódváltást, hisz ez illik hozzám.

Az volt a nehéz, amikor beállt a fogyás 1 évre. Az kemény, ráadásul kevesebbet már nem tudtam enni, csak elvileg.

Szerintem a jó életmódváltásnál élvezed, hogy milyen jókat ehetsz (persze mennyiségi korlátozás az van)... Persze attól még hiányozhat ez-az, de ha valami nagyon fontos számodra, azt nem jó kizárni, max. egészségesebbé célszerű tenni, ha nem az, vagy ritkává vagy ilyenek. Ég és föld az, hogy sosem eszed az egyik, új életmódodba nem passzoló kedvencedet vagy csak néha.

S ne sajnáld azt, aki bármit megehet és jó alakja van. Ez nem is biztos, s ki tudja, meddig tart, azonkívül igenis jó, ha életmódváltásra kényszerülsz ahelyett, hogy szó szerint beteggé ennéd magad, hisz úgysem látszik meg.

2016. febr. 16. 13:29
 2/7 anonim válasza:
100%

Ez nem egy pont, ezen a ponton nem túljutni kell, hanem el kell felejteni a sok hülyeséget amit a fitnesz oldalak beléd sulykoltak.

Ne érezd, hanem tudatosítsd magadban, hogy egyszerűen hülyeség amit gondolsz. Egy csokitól senki nem hízott még el és +1dkg sem fog rád felmenni, nem, hogy 5kg. Egyszerűen abszurd, tehát érzéseid helyett használd a fejed.

Másik szempont. Tisztázd a céljaidat. Mit akarsz? Egészségesen, tudatosan akarsz élni vagy csak vékony akarsz lenni és leakarsz fogyni?

Ha az utóbbi akkor egyszerűen rendszerezd az édesség fogyasztást heti szinten, számold bele a kalóriakeretedbe és ennyi. Egy idő után hozzászoksz és nem fogsz sóvárogni utána. Az az előbbi akkor nyilvánvalóan nem csak az étkezéseden kell változtatnod, hanem a felfogásodon is.

Az edzést pedig változatossá tudod tenni, ha nem akarsz terembe járni edz otthon. P90X, insanity stb. Légy változatos és rugalmas. Sokan nem szeretnek sportolni, de formásan akarnak kinézni, ezért csinálják. Ezen nem lehet változtatni (vagyis lehet, ha megtalálod a hozzád való mozgásformát), ellenben magát a sport fajtáját lehet változtatni, hogy ne legyen monoton. Változtathatsz a gyakorlatokon, a sorozatok, ismétlések számát, a pihenőidőkön stb. Akár temet is változtathatsz, ha van rá lehetőséged.

Azt pedig felejtsd el, hogy mások mit mivel miért mikor esznek, te te vagy, más meg más. Ez van, ezen teljesen felesleges rugdalózni. Szintén úgy tudod kiiktatni ezt is, hogy tudatosan figyeled amikor ilyenen gondolkodsz és szépen észbe kapsz, hogy mekkora baromság ezen gondolkodni.

A másik, hogy ne felejtsd el magad megdicsérni, és igen is légy büszke arra amit elértél eddig. 5 hónapja mozogsz, rendszerezted az étkezésed, ez már önmagában több mint amit az emberek 80%-a képes elérni.

Úgy, hogy fel a fejjel és keress új motivációkat is. Miért kezdtél neki 5 hónapja, mi volt a célod? Tényleg pillanatnyi érzéseid miatt feladnád az 5 hónapos kemény munkát amit már magadba fektettél?

Gratulálok az eddigi eredményeidhez, így tovább.

2016. febr. 16. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld kéz!!

Teljesen igazatok van, ezt nekem kell letudni magamban. Fogyni már nem szeretnék, inkább formásodni és megtartani a súlyomat, de azért hiányzik az, hogy nem tudok úgy elmenni egy baráti összejövetelre,hogy bűntudat nélkül megegyek egy szelet pizzát vagy épp a moziba egy kis popcornt..:S

2016. febr. 16. 13:50
 4/7 anonim válasza:
De pont ez a lényeg, a bűntudatod te kreálod. Mert a valóság az, hogy nyugodtan elmehetsz.
2016. febr. 16. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, a bűntudat, pont mint a csokinál, benned jön létre ok nélkül.

De milyen gondjaik vannak egyeseknek. Néha annyira fura. Én a sárgarépát minimalizálom, borsót szinte soha semennyit nem eszem, mert sok szénhidrát, másoknak a pizza fáj :D A gabonákat egyik napról a másikra hagytam el (kis kivételtől eltekintve, néha eszem 5-10 gramm rizst), onnantól az nem volt étel számomra, nulla csábítás. Az volt a könnyű rész. Az ételmennyiség volt a nehéz, én nem tudok keveset enni, pont.

Az egészségtudatosságom is segít. Ha valamit megkívánnék a boltban (pedig alapból csak egykomponensű ételeket veszek), elolvasom az összetevőit és máris nem kell...

2016. febr. 16. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Minél jobban el szeretném hagyni pl. a teljes kiőrlésű kenyeret, annál jobban kívánom.. :D nem tudom,hogy működik ez. A pizza csak egy példa volt, 5 hónap alatt két szeletet ettem, az is szénhidrát csökkentett tésztával volt.:)
2016. febr. 16. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Én semmit sem hagytam el, csak az adagot csökkentettem. Minden reggel tk kenyeret eszem, igazából mást nem is tudok, mert hányingerem lesz
2016. febr. 17. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!