Komolyan nagy szerepe van a fogyásban a megfelelő folyadék mennyiség?
Az egészségedhez kell a megfelelő hidratálás... Nekem tökmindegy, hogyan fogyok, ha közben tönkreteszem a testemet...
Persze a folyadékbevitelben az ételben levő víz is benne van. Ha abból beviszed, nem gond, ha keveset iszol, de amúgy nagy baj. Szomorú, hogy nem mindenkinek működik jól a szomjúságérzete, én nem tudok annyira lekapcsolódni a testem jelzéseiről (pedig az én netfüggőségem nem kispályás, de munkába, olvasásba is belemerültem már sokszor), hogy pár óránál tovább ne tűnjön fel a víz iránti igény...
3/3 ment a plusz pont!
igen jól írja, egyrészt a vesédet egy életre tönkrevágod ha keveset iszol, a vesének pont az tesz jót, ha minél többet iszol /nyilván nem 59 litert egy nap, de nem is 1 et/, mert nem mindegy, hogy milyen sűrű vért szűr át, illetve ha folyamatosan foyladékot iszol akkor nem dolgozik úgy, a hidratáltságodat nagyon jól le tudod mérni, ha szinte fehér átlátszó a vizelet az a jó, ha sárga sötét az nagyon nem jó
szóval inni inni inni
az anyagcserefolyamtokhoz pedig elengedhetetlen, a tested 70% víz, szerinted mennyire fontos, hogy igyál?
a vérednek, a szerveidnek,
én pl napi 2 liter víztől már rosszul vagyok, muszáj legalább 5 litert innom
a verejtékezési rátája mindenkinek más és más, én izzadékonyabb vagyok, nyáron még többet iszom, de aki nem izzadékony is párologtat sok folyadékot, a széklettel és a vízlettel és légzéssel is ok folyadékot veszítünk egyébként
tehát igen, nem lesz hatékony a zsírvesztés és az anyagcseréd ha nem iszol rendesen + vese gondok
Bizonyos fokú kiszáradásnál már csökken/ el is múlik a szomjúságérzet.
Mindenkinek más a folyadékigénye, amibe a táplálék és a légköri páratartalom is beleszámít, ahogy még kismillió más dolog; szóval pontos ivásmennyiséget nem lehet mondani. Napi félliter is elég, ha sok dinnyét és levest eszel.
A 20 kilónként 1 literrel nem értek egyet (főleg nagy feleslegnél), nekem pokoli volt aznap, amikor kipróbáltam, szomjaztam egész nap, másnap pedig rá se igen tudtam nézni a vízre. Viszont a szokásos, szomjúság alapú ivásommal (nem tudom lemérni, mert mire eszembe jutna, már ittam egy csomót) remekül elvagyok. Változó a vízigény, étrendtől, aktivitástól, hőmérséklettől nagyban függ. Én is ittam már természetesen, magamtól igen sokat, amikor életmódot váltottam, aminek az elején ez tipikus. De néha szokatlanul keveset iszom napközben (gyakran, csak keveset), de a napi összmennyiségem sosem kicsi.
S persze ott vannak az ételek is, bár azok nálam nem hoznak nagyon sokat, kivéve, amikor leves van. A párom olykor egy liter vizet visz be csak a főtt rizsével s azért rengeteg egyebet eszik, amiben szintén sok a víz. Ilyen napokon csak pár deci vizet fogyaszt, hisz nincs többre szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!