Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek? (hosszú)

Szerintetek mit tegyek? (hosszú)

Figyelt kérdés
Szóval,18 éves vagyok és 82 kg, 160 cm magas.Igen vagy 15-20 kg felesleg van rajtam,eléggé gáz,de nagyon szeretek enni:( szeretnék nyárra lefogyni,ha nem is teljesen de a felétől min. Megszabadulni.Lovagolok heti 2x bár nem számít sokat,egyedül mit tudok sportolni?Egyik barátnőm se sportol,nem is akarnak.Szeretnék egézségesen étkezni,de mennyit és hogy kéne ennem? Nincs ehez könyv amiben van étrend vagy valami?Vagy honnan tudnék étrendet,egézséges recepteket találni?Az a baj hogy külföldi szerzők által írt könyvekben ilyen nagyon bonyolult receptek vannak.Lehetséges lenne júni végére leadni 15 kgt ha most elkedzem? bármi tanácsot meghallgatok
2016. jan. 19. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Pár éve én is ilyen számokkal rendelkeztem, 20 kiló még könnyebben lement, onnantól nehezedett be a dolog, pedig hol van még a vége... De lehet, hogy te izmosabb vagy.

Nos, van könyv rengeteg, s mindenkinek mást, sokszor gyökeresen mást jelen az egészséges táplálkozás... Ráadásul nem is mindenkinek felel meg ugyanaz az étrend.

Bonyolult nem kell. Épp hogy az egyik legjobb arány egyszerű, normális ételeket enni, pl. valami fehérje zöldségekkel (hús, tojás, sajt, kinek mi tetszik). Aki szénhidrátosabban akar enni, annak inkább valami lassú felszívódású szénhidrát célszerű, de van, aki gyors ch-n szeret élni és könnyen fogy vele, ráadásul edzés után úgyis direkt az a jó neki... Úgyhogy nem egyszerű ez az egész, de ha a cukros mindenféléket, a ki tudja, mit tartalmazó rágcsákat és egyéb igencsak feldolgozott és glutén/laktóz/szója/ízfokozó..etc. tartalmú dolgokat kihagyod vagy minimalizálod, az is szép lépés legalább az egészség felé, a fogyáshoz inkább kalóriadeficit kell. Az élvezetes, jóllakott, egészséges fogyás már nehezebb.

Életmódváltás, mozgás, kitartás. Szolid kalóriadeficit. Ezeket ajánlom.

2016. jan. 19. 16:21
 2/5 anonim ***** válasza:
-sárga kapszula- ajánlott elolvasni emellet a kalóriaguru nevű oldal nagyon jó ott vezetheted az étrended, megmondja mennyi kcal-t zsírt fehérjét stb vihetsz még be a szervezetedbe illetve egy-két jó recept is van
2016. jan. 21. 19:49
 3/5 Krisz85 ***** válasza:

nagyon jó a sárga kapszla, de tartsd észben hogy testépítőknek íródott, Anita Bean : Modern Sporttáplálkozás, itt vannak receptek is, illetve még a builder gasztro youtube csatornát ajánlom erősen!

Ha pedig komolyabban szeretnél, akkor youtube-on keresd Héder Évi előadását!

2016. jan. 31. 09:06
 4/5 anonim válasza:
Szia! Én is 16-7 éves koromban 85+ kiló voltam. Nekem az segített, hogy egyetemre mentem, és a sajàt kezembe vettem az életem. Sportnak a legjobbak szerintem az otthon végezhető sportok, pl; saját testsúlyos, mint a fegyencedzés, futás stb. Az se rossz ötlet, ha keresel valami csoportos foglalkozást és ott szerzel ismeretséget (aerobic, jóga, pilates van egy csomó féle.) Az evés szerintem a legegyszerűbb. Mindenre amiben cukor, és finomított szébhidrát (liszt bármilye formája) van nemet kell mondani. A legkönnyebb ha először lekorlátozod magad a zöldsés, gyümölcs, puffasztott búza, hal, rizs ételekre. Ha ezeket elkezded csak enni, fogyni fogsz. Aztán ha sikerül elindítani, fokozatosan utánaolvasva vehetsz fel új recepteket. Pl bab, lencse alapú kaják. Az első cél a letisztítása a fejedben a dolgoknak.9
2016. jan. 31. 16:19
 5/5 anonim válasza:
Ja, előző 166/66 vagyok most.. még min. 6 kilót szeretnék leadni. :)
2016. jan. 31. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!