Pár napja kezdtem el fogyókúrázni, nagyon nagy baj lenne, ha már holnap innék alkoholt?
Egy barátnőm szülinapját ünnepeljük, és hát innánk, valószínűleg nem keveset. Nem válna rendszeressé, de nem "gáz", hogy már rögtön a fogyókúrám legelején iszok?
Egyébként úgy terveztem, hogy havonta 1x megengedek magamnak egy ilyen kilengést, azzal a feltétellel, hogy aznap valamennyivel kevesebbet eszek (hogy hamarabb megfogjon a pia), és, hogy buli végén meghánytatom magam.
Na jó, most biztos nagyon idiótának hangzom, és biztos azt hiszitek, hogy valami 15-16 éves kis csitri vagyok. Igaz, nem vagyok túl sokkal idősebb, de már elmúltam 18, úgyhogy ezen kérem ne akadjon le senki.
Szóval a kérdés akkor arra irányulna, hogy durva lenne-e már holnap alkoholizálni, és, hogy havi 1 alkalom nagyon sok lenne-e?
Nem a fogyókúrád miatt annyira baj, hanem azért (is), mert nyilván most kevesebb és kevésbé kalóriadús ételeket eszel, így az alkohol hamarabb megárt és kellemetlenebb az utóhatása.
Megéri? Erre magadnak kell választ adnod.
Igyál nyugodtan, csak mértékkel. A hánytatást felejtsd el: addigra már egy csomó cukor felszívódik a szervezetedben, szóval semmit nem érsz el vele, max. ha rendszeresen csinálod, refluxot.
A mértékre azért is ügyelj, mert ha nem eszel, akkor döbbenetesen kevés alkohol is fejbevág. Amikor fogyókúráztam, két sörtől már alig tudtam, hol vagyok. Igaz, akkor az ivásra készülve nem is ettem aznap, hogy beleférjek a kalóriakeretembe.
Ne az legyen a cél, hogy nagyon sokat igyál: nézd meg, mi az, ami belefér. Jó eséllyel az is bőven elég lesz a bulira.
Mivel a fogyókúra elég hosszú dolog sokunknál, nekem aztán mindegy, hogy a nem lelki elgyöngülésből, hanem szülinap miatti ivás mikor van.
A hánytatás buta gondolat, ne tedd.
Fogalmam sincs, mennyit iszol. Én már párszor megnéztem a kalóriákat, amikor ittam és máig ledöbbent, mennyire kevés van benne, nálam igazán elhanyagolható (a szénhidrát már nem, ha pl. tokaji aszút iszom...).
A sejtméreg azért bekavar a test működésébe, nem várhatjuk, hogy nem, SOK sejtméreg pedig nagyon bekavar, de normális keretek között sokan megengedik maguknak még fogyáskor is, sőt ketogén diétában, pedig az alkohol feldolgozásáig nem termelődnek ketontestek... De ez még nem nagy baj.
Az jó tud lenni, ha érzékenyebbé válsz az italra (nekem az étrendem állítólag olyan, hogy töredék is elég), már ha tudod kezelni és nem AKARSZ sokat inni. Mert valamiért egyeseket irritál ez. Én előnyösnek tartom, hogy a hangulat olcsóbban és könnyebben elérhető, túlzásokba pedig én speciel nem esem. Másnál azért okozhat gondokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!