Most akkor mennyi az idealis testsuly?
Testalkat, izomtömeg, kicsit az ízlés is számít.
NINCS olyan, hogy ideális testsúly, maximum úgy, hogy Neked mennyi az ideális magadra nézve.
Pl. én 163 centis vagyok s jelenleg 64 kiló, igen nagy derékbőséggel. Még nem tudom, mi számomra az ideális, előbb lemegyek vagy 56-ra, majd tömegelek, ameddig tudok, illetve nem tudom, hogy az ízlésem vagy a számomra naturálban még könnyen elérhető maximum hogyan viszonyul egymáshoz. S meglátom, hogy 60 vagy hány kiló nekem az ideális, de ebben az is benne van, hogy nekem a nőknél egészséges, de nem túl nagy testzsírszázalék jön be magamon. Kicsit sem érdekel, hogy ki szerint mennyinek kéne lennem, jól akarok kinézni, nem a testsúly számocskámmal kérkedni, amit úgysem lát senki :)
Ha a még épp nem egészségtelen soványság vonzana s félnék az izmoktól, akkor egészen más lenne nekem az ideális.
Másoknak pedig 80 kilósan tetszettem. Ez ilyen.
Teljesen normális, hogy izmosan nem lehetsz olyan kevés kiló, amit mások, a nem izmos átlagot alapul véve jónak mondanak. Ez így jó, az izmok kellenek, szépek meg minden :)
Univerzálisan ideális testsúly nem létezik. Az egyénileg ideális az, ami egészséges és mellette tetszel is úgy magadnak.
Én 158-hoz 55-tel vagyok oké. Ennyivel nincs feleslegem, de nem is fúj el a szél.
50 alatt betegnek tűnök, kint van minden bordám, a 65AA is lötyög, kislánynak néznek 30-as családanya létemre.
Most szülés után nem sokkal 64 vagyok, ez bizony sok, bár ezzel se néznek többnek 60 kilónál.
Zsír-, izomarány és alkat kérdése, hogy kinek mi az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!