Keveset ettem ma vagy elég?
Az lenne a kérdésem hogy a mai napom kevésnek számít-e, vagy rendben van? Vegán vagyok, vagyis semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztok. Úgy érzem hogy tele vagyok, ezért nem tudom eldönteni hogy ez rendben volt-e így, mert a szüleim szerint sokat fogytam az utóbbi időben, ami ugyan a stressz oka volt, nem szeretnék többet fogyni az étkezésem miatt sem. Általában ennél táplálóbb ételeket fogyasztok egy nap, csak ma nem volt sok étvágyam. Bár ki tudja lehet hogy ez elég.
Szóval:
-1 kávé
délelőtt: -egy alma
-egy banán
-100g aszalt áfonya
délután: -egy tál brokkoli leves (semmi tészta, csak brokkoli, répa, karfiol, karfiol)
-egy tál főtt lencse
este: -két narancs
Tudom, ezért írtam hogy alapvetően ennél sokkal rendesebben étkezem, és eléggé jártas vagyok már a vegánságban. Rengeteg könyvet olvastam róla, receptkönyveim is vannak. Szüleim csak így engedtek átállni még hónapokkal ezelőtt. 17 éves vagyok. Egyébként rengeteg zöldséget szoktam enni, rizst, édeskrumplit, gombát, tönkölylisztet, rizs tésztát. Csak most egy ideje elég rossz az étvágyam, pedig amióta vegán vagyok szép a bőröm, itt van -milliárd fok én pedig nem vagyok megfázva. Tehát ebből a szempontból jót tett nekem. Nem szeretnék fogyni semmiképp, de hízni sem.
Akkor ez kevés volt, köszönöm. Holnap már jobban figyelek hogy attól még hogy nincs étvágyam egyek többet.
Egy tál lencse - ezzel nem tudok mit kezdeni, mekkora a tál?
A többi az szinte semmi s ha sima főtt lencsét veszünk, az hiába tápláló, ha nem ettél belőle sokat, akkor nem lehetett elég.
1-2 napig OK, ha keveset eszel, van olyan, de tartósan ne koplalj.
A zsírbeviteled hol marad?
Az éhség pedig tökmindegy, a koplalás jóllakottan is koplalás. Van, aki soha nem éhes, de attól még ennie kell. Bizonyos étrend mellett én se vagyok éhes, bizonyos étrenden pedig szinte képtelen vagyok jóllakni, ez még nem jelent semmit.
Ahogy előzőleg írtam, az OK, hogy bizonyos napokon igen keveset eszünk. De ez nem tarthat sokáig. S ha már többedik napja tart, legalább a tápanyagokra figyeljünk. Én tuti nem cukrokat ennék ilyenkor, bár az finom és legalább kalória, a gyümölcsökben levő egyebekkel... De túl alacsony kalória esetén inkább a fehérjére, zsírra, bizonyos nekem fontos tápanyagokra (nálam ez a kálcium és a magnézium) mennék rá. Végső esetben pedig szednék valamit, de jobbnak tartom a rendes evést.
Semmi bajom a gyümölcseiddel, csak lenne mellettük elég egyéb. De mint vegánnak, neked picit jobban képben kellene lenned ezekkel, mint nekem, bár engem is érdekel a téma, volt "túlságosan" növényi korszakom egy időben, a vegán étrend pedig amúgyis érdekel, ha nem is akarom elérni soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!