Így lefogyhatok?
4-5 kgt szeretnék lefogyni.Szóval csak pár étkezési szokáson szeretnék változtatni.Úgy sikerülhet lefogynom,hogy elhagyom az édességeket,sütiket,tésztaféléket,fehér kenyeret?Napi szinten eszek gyümölcsököt.Húsból csak csirkehúst eszek néha halat,zöldségekkel.A bűnöm az,hogy nagyon szeretem a krumplit ,sajtot és a fehér rizst.Erről nem akarok lemondani,így is leadhatom?Nagyon keveset mozgok mert eléggé lusta vagyok,és a rossz idők miatt lehangolt ezért a hidegben nincs is hozzá kedvem.De karácsonyra kikönyörögtem magamnak egy futópadot.Úgy terveztem,hogy:
Heti 3× 10 perc
Majd minden héten növelem 10 percet,mert még nem igazán van kondim egyből 1 órára.Így hatásos lehet?
17L
CSAK ennyitől nem fogysz, kalóriadeficit kell hozzá. Az nem bűn, hogy szereted a krumplit, húst, rizst, még az se, ha eszed őket.
Nézd, én is extrém lusta vagyok, de heti 3x10 perc az úgy kb. semmi... De csinálj, amennyit bírsz. Én teljes testes edzést végeznék, elvégre nemcsak lábam van.
Inkább sétálj akkor. A mozgás jó a közérzetre is, legalábbis nálam. Ha nem süt a nap, hát nem süt, örülj, hogy nem esik s nagyon hideg sincs.
Sétálni csak tudsz akár órákig is (nem mondom, hogy ilyen időben annyit csinálj, ne érts félre), ahhoz igazán nem kell nagy állóképesség.
Bent is lehet gyalogolni, keress rá youtube-on arra, hogy power walking :D Intenzívebb és érdekesebb, mint a sima gyaloglás, sokszor súlyzó is van benne, olykor pedig futnak, az már nem igazán 'walking' ;)
Én mindenféle tornákat használok, ha épp rá tudom venni magam. Ha hol egyik, hol másik részedet edzed, nem hiszem, hogy nem bírsz 10 percnél többet... De pihenhetsz is közben, nem gond az, csak utána folytasd. A futós-ugrálós dolgokat én is kihagyom ('low impact' tornákra keresek, vagy kapásból pilatesre, ami elég kemény tud ám lenni, pedig lagymatagnak tűnhet :D).
Fogyni csak aklor fogysz, ha az étrended indokolja, azt, hogy ehhez pontosan mennyit kell enned, senki nem mondhatja meg neked, max irányt mutathatunk, de neked kell kitapasztalnod, hogy mennyit egyél. [link]
Amúgy 3*10 perc futás tökéletes, ha egyszerre futsz 3*10 percet XD
Amúgy nem baj, ha nem egyszerre futsz 30 percet, de akkor séta legyen az átvezetés, ne állj meg, ha nem bírod, csak lassíts, sétálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!