Hogyan tudnék így fogyni?
3 térdrándulásom volt, legutóbb 11. 13-án, így a sport/megerőltető mozgás ki van zárva egy ideig, és alapból is kissé mozgássérült vagyok, nehézkes a mozgásom. Mikor legelsőnek elkezdtem fogyózni (4-5 évvel ezelőtt), akkor 100kg-ról indultam. A legjobb eredményem az volt, amikor 80kg alá mentem (kb. 78-79kg). Sokáig tartottam ezt a súlyt, max felmentem 85kg-ra, de olyankor kicsit visszább vettem a kajálással és megint 80kg lettem. Aztán megváltozott az életem, majdnem másfél év után újra megrándult a térdem (május 29.). Már mikor kezdtem úgy gondolni, hogy újra rendben van, megint megrándult, most csak kb. fél évet kellett erre "várni" (november 13.). Imádok focizni és mozogni, de ezek a rándulások lehetetlenné teszik ezt, és szinte biztos vagyok benne, hogy eddig is a mozgás volt a kulcsa a fogyásomnak és a súlytartásnak. Azt még meg szeretném említeni, hogy mindeközben összejöttem egy lánnyal is. Ő budapesti, én pedig vidéki. Ugyebár járok hozzá, így ha ott vagyok természetes, hogy elmegyünk valahova enni, ami legtöbbször gyors-, vagy más fajta egészségtelen kaja. Így az utóbbi időkben elértem azt, hogy most 89-90kg lettem. Szeretnék kb. 20kg-ot úgy leadni, hogy a térdemet ne kelljen túlterhelnem ehhez.
Pár adat: Nem: férfi
Kor: 21
Testmagasság: max 170cm, kb 166-167cm
Jelenlegi súly: 89-90kg
Cél: 70kg, 3-4hónapon belül
Összefoglalva: mozgáshiány (amin nem igazán merek/tudok változtatni már) és megváltozott étrendből kifolyólag hízni kezdtem, fogyni szeretnék kb. 20kg-ot...
Hogyan tudnék így fogyni?
Bocsi ha hosszú lett, de úgy éreztem ezeket tudnia kell annak aki segíteni akar. Azoknak akik mindezt végig olvassák és megpróbálnak segíteni előre is köszönöm!
Hasonló problémával küszködtem én is. Nekem még kiskoromban egyszer kiugrott a térdkalácsom, azóta ez visszatérő jelenség volt. Sokáig én is ezért nem sportoltam. Ma már futok és biciklizek is.
Röviden én is sokat mozogtam, abbahagytam, 120kg lettem, lefogytam 40 kg-ot helyes étrenddel. Majd szép fokozatosan kezdtem el mozogni mindeközben. Először úsztam, majd bicikli, most már 20-30km-eket futok. Nekem volt egy térdvédőm én az elején még azt használtam.Ma már nem kell, mert megerősödött annyira a térdem, hogy nem ugrál ki vagy ha mégis, akkor is csak minimálisan!
Szerintem próbáld meg leadni azt a felszedett plussz 10 kilót, és utána ne a focival kezdj, próbálj meg erősödni mondjuk úszással, aztán ha már úgy érzed jöhet a foci szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!