Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le, hogy...

FanatikHUN kérdése:

Hogyan fogyjak le, hogy megváltozhasson az egész életem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 17 éves vagyok, 165cm magas,és 90 kg. Az okom a fogyásra,az a mellem,aminek a nagysága nem túl kicsi,hanem eléggé nagy(Fiú létemre eléggé gáz..),ami a lehető legjobban zavar,és szeretnék emiatt a lehető leghatékonyabb módon lefogyni,hisz ez a dolog,ami az egész életemben nagyon is zavart,és itt az ideje végre normálisan kinéznem. Ezen kívül mint minden súlyos embernek,a combom,a hasam,a vádlim,szóval,mindenem eléggé nagy,és zsíros.Mivel ezelőtt sosem gondolkodtam a fogyáson,sem semmin,ezért nem tudom hogy hogyan kezdjek bele,és ha valaki segítene nekem,én lehetnék a legboldogabb ember a világon! :) Érdekelne,hogy milyen változásokat kéne behoznom az életembe (Ételek,italok,edzőteremben való aktivitás,étkezés,Kalória,stb. ) Miket kéne megtiltanom magamnak étel/ital részileg,illetve miket kell/lehet ennem és miképpen. Nagyon köszönöm aki segít nekem,hogy szebb,és jobb legyen az életem! :)

2015. nov. 18. 00:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Első körben olvass vissza, rengeteg ilyen általános kérdés van s miért kéne regényt írnunk ide. Ez egy nagyon gazdag téma, kicsit is hozzáértők is köteteket írhatnának róla, s az infó egy része neked nem is lenne érdekes, mert más típus vagy. Sokféle módszer van s nem mindenkinek való akármelyik. Van pár általános dolog, amit rengeteg helyen megtalálsz, én már nem írom le századjára (úgy értem, én írtam le százszor. túl régóta és túl sokat vagyok itt). De számos dolog többé-kevésbé egyéni s jobb, ha kitapasztalod, számodra mi a megfelelő s megtalálod a saját utad.

Életmódváltást ajánlok, mozgással, s általánosan a szénhidrátcsökkentést szoktam ajánlani, mivel az sokaknak jót tesz, ha nem is állítom, hogy máshogyan nem lehet vagy ne lenne ember, akinek a szénhidrátdús táplálkozás az ideális. S nem akarom eldönteni, mennyire legyél szigorú, az egészséges ételeket tekintve pedig alaposan megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint a tk kenyér szuper, más hozzá se nyúlna, ugyanez a tejtermékekkel...

Kevés dolgot lehet biztonságosan mondani. Jó, ha elhagyod a cukros dolgokat s rendes ételeket eszel (nem péksüti ebédre, hanem inkább fehérje és zöldség).

Kinek a fokozatos életmódváltás jó, kinek a drasztikus és hirtelen fajta.

Ha írsz az étrendedről, illetve arról, hogy milyen irányban vagy hajlandó változtatni, mi szerinted az egészséges, az segít valamit a válaszadásban.

No, azt hiszem, eleget írtam egyelőre. Konkrétumokat nem fogok, mert azt általánosan nem lehet.

2015. nov. 18. 00:41
 2/9 anonim ***** válasza:
A Gabriel-módszer c. könyvet vedd meg!
2015. nov. 18. 02:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Jaj, és mindenekelőtt orvoshoz menj, hogy a vérképed rendben van-e, és más orvosi oka sincsen-e a túlsúyodnak!
2015. nov. 18. 02:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Nemcsak életmód váltás, de gondolkodás-mód váltás kell elsősorban.
2015. nov. 18. 07:20
 5/9 anonim válasza:
Hatalmas változást fogsz elérni az étrend váltással. Én csak azzal, hogy a fehér kenyeret leváltottam tk kenyérre már 5 kilót fogytam, apró változásnak tűnik mégis ekkora hatása volt. Kerüld a szénsavas italokat és az alkoholt, ezeket váltsd ki vízre. Ha felkelés után megiszol azonnal 1-2 pohár vizet az jótékony hatással lesz az anyagcserédre. A kaja adagod próbáld szétoszlatni. Nem mondom, hogy mától salátát és puffasztott rizst egyél de amit eszel azt inkább többször kis adagban. azért a napi 6 MAX 7 étkezést ne lépd túl. Kezdj el sportolni. Keress valami olyan sportot amiben lehet sikerélményed is. Mondjuk birkózás stb. vagy szimplán járj futni, biciklizni de jobb ötletnek tartom ha edzésekre jársz ahol más is motivál téged nem csak te magad. Először kezd ezekkel, ahogy megfog ez az életstílus úgy is elkezded magad beleásni és egyre többet fogsz tenni azért, hogy csökkentsd a testsúlyod és pozitívan lásd magad. Viszont ha könyvek alapján akarsz élni vagy csak megfogadod, hogy mától én csak salátázok és kondizok, akkor 2 hetet se adok meg fogod unni. Fokozatos váltás kell.
2015. nov. 18. 09:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Fordítsd meg!!!

Változtass az életeden, és ha azt jól csinálod, akkor egész biztosan le fogsz fogyni!!!

Helyes étkezés = napjában többször, de keveset

Helyes étrend = minél kevesebb lisztes és cukros dolgok, inkább csak baromfi húsok, több zöldség és gyümölcs. Persze ez utóbbinál sem a tömény édes, magas ch-tartalmúak!

Helyes életmód = napi rendszeres mozgás, akár gyaloglás, akár kerékpár, vagy éppen otthoni mozgás, de legyen minden napra 1-1 adag (=óra) beiktatva

Egész biztosan pár hét múlva már jelentős változást fogsz tapasztalni nemcsak a közérzetedben, de a testsúlyodban is!!!

2015. nov. 18. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok!

Kimaradt: minimum naponta 1,5 - 2,0 liter folyadék = víz, tea, és nem holmi cóla, és egyéb bolti palackos pancsok!!!

2015. nov. 18. 14:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! :) Ezeket amiket írtatok,mindent befogok tartani! Januártól edzőterembe fogok járni,futni fogok,és már holnaptól életmódot változtatok! Még egyszer 1000 köszönetem mindenkinek! :)
2015. nov. 19. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy!

De miért januártól "futni fogok..." kezdd el ma!!!

Gyalogolj ma!!!

Amit ma legyalogolhatsz, amit ma lefuthatsz, azt már januárban nem tudod megtenni, hiszen akkor azt a távot kell legyalogolnod, azt a távot kell lefutnod, ami azokra a napokra esedékes!!!

Érted ugye??? :)))

2015. nov. 20. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!