Hogyan adjam le a terhesseg es szoptatas alatt felszedett kilokat?
Elsősorban az étrendedet kell rendberakni. Neked is enned kell, nemcsak a férjnek és nagylánynak, s nekik sem árt az egészséges étrend.
A párom fizikai munkás (könnyű, de akkor is :D súlyra már ő a több) és duplaannyi kalóriát igényel, mint én fogyás mellett, az étrendünk is más, mégis simán tudok főzni úgy, hogy mindketten ehessünk belőle (bár nem válogatós, s vannak közös pontok, ez azért kell).
Bár én ma már sokszor igenis külön sütök magamnak egy rántottát ;) Vannak igen egyszerű ételek. De a legtöbben úgy oldják meg, hogy a köret más a családtagoknak. Én zöldséggel eszem azt, amit a párom sok rizzsel (igaz, ugyanannyit eszünk egy étkezésre, csak ő többször eszik, mint én). Plusz neki vannak saját édességei, ha mégis éhes marad. De a főétel ugyanaz, gyakorlatilag mindig valami tojásos zöldségétel, mivel nem szoktunk húst enni.
Rántás helyett darált szezámmagot használunk, finomabb, de azért nem 1 kanál liszt fog meggátolni a fogyásban (a glutén elhagyása nálunk egészségi okokból van, jobban érezzük magunkat nélküle, bár meg tudjuk enni).
Nagyon könnyű egészségesebbé tenni az ételeket úgy, hogy csak finomabbak legyenek, legalábbis én ezt tapasztaltam.
S az ebéd egy dolog, de csak mert mondjuk a nagylány kenyeret reggelizik, Te ehetsz mást...
Még rossz étrenddel is lehet fogyni, ha kalóriadeficitben vagy, csak éppen sokunknak az kegyetlenül szenvedés lenne s amúgyis jobb tenni az egészségünkért.
Ha utálsz főzni és nem tudsz, akkor ne főzz. Zöldségleves 3 óra? Wow, s még azt hittem, nekem tart sokáig (ami érthető, a zöldségpucolás ilyen és nem is fő meg hipphopp). Használ mirelit zöldséget is, úgy könnyebb, borsóból úgyis az a legjobb, legolcsóbb, legzsengébb, ha épp nincs saját a kertben.
Továbbra is tartom magam a tojáshoz, az gyors! De sok húst is csak bedobsz pár percre a serpenyőbe, pl. a lazac is ilyen :) Sok más húst nem ismerek, az a helyzet :)
Ha abszolút semmi kedvem főzni hétköznap s nincs véletlenül maradék, akkor szoktunk rántottát enni ebédre vagy a párom sárgaborsót (vízbe dobom a cuccot egy kis sóval, néha megkavarom és kész a főzelék).
A párom néha főz magának egy bográcsnyi krumplit s napokig azt eszi. Többnyire sütve, tojással, de a változatosság kedvéért összedobok egy krumplifasírtot is, az nem sok meló és rengeteg kalória :) S bizonyára nem sokak szerint fogyókúrás, de ez engem nem igazán érdekel, nekem a zabkása sem az, mert szénhidrát, a páromnak pedig a csokis-mazsolás rizs is az, ha nem eszik belőle sokat (néha feljön rá pár kiló és akkor egy ideig csak napi kétszer sokat eszik, ugyanazt, mint máskor).
A száraz hüvelyesek igen kalóriadúsak, azokból több napra is lehet főzni, bár van, aki ezt nem bírja.
Grr, nem tudok minden szempontot figyelembe venni. Egészséges, fogyókúrához is illő, kalóriadús és könnyen elkészíthető, akár több napra... Ez már sok. De az átlagnak nem nehéz több napra főzni, csak nekem nem megy a zöldségeimmel. Ezért koncentrálok az egyszerű ételekre. Sok ilyen van. Hús, tojás mellé akár saláta vagy simán nyers zöldség minden nélkül is ehető, nem kell főzelékezni meg semmi. Max. aki mást akar, kaphat egy kis főtt krumplit, bár a rizst jobban szeretem, mert azzal fél perc munka van összesen, amióta indukciós főzőlapunk van és beidőzítem. Előtte mikróztuk, mert a tűzhelyen folyton leégett, rizsfőzőnk pedig nincs. Sokoldalú kis gabonaféle, a párom félig azon él. Azt eszi az ételhez, azt eszi kenyér helyett, ha megéhezik, abból csinál gyümölcsrizst vagy kakaós-mazsolás-kókuszos rizst... Ez azért sokat segít, nem kell napi sokezer kcalban zöldségételt főznöm, elég kevesebb is, serpenyőben, tojással... No meg gyors sütijeim is vannak, ha lightosra sikeredett volna az ebéd, pl. maradék zöldségleves van csak, ezzel nem lakunk jól :)
Hátha adtam valami ötletet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!