Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan adjam le a terhesseg...

Hogyan adjam le a terhesseg es szoptatas alatt felszedett kilokat?

Figyelt kérdés
Het es fel honapja szultem, 20 kilot hiztam(6 kilot a terhesseg elso 8 heteben). 78-al mentem,szulni, 72 jottem,haza, es most ujra 78 vagyok. Igazabol,szeretek enni, de valtoztatnek, csak nem tudom mit valtoztassak. Has es comb formalo gyakorlatok mennek, onnan erzem, hogy megy le,a zsir, de a nyakamon, karomon, vadlimon, hatamon, derekamon is sok a zsir, es ugy erzem az csak valahogy zsiregetessel fog lemenni. Iszom a zoldteat, hogy meregtelenitsem is magam, citromos vizet, es vettem zold kave kapszulat..... Igen, lehet hulyeseg, de el vagyok keseredve... Probalok vagy tk kenyeret enni, vagy semmilyet... A cukrot is kerulom, nem nasizok... De a fott kajat amit fozok, megeszem. Tegnap bolognai spagetti, ma lesz borsofozelek(rantassal keszitem) es rantott csirkemaj... Ferjemnek, nagylanynak ennie kell, nincs idom kulon fozni magamnak... Mit kezdjek magammal?? Van valami telefonos program, passion4profession, es vannak ilyen 8 perces gyakorlatok, azokat csinalom. Leginkabb delben... Mikor kene? Este? Vagy kene valami mas, pl Rubint Rekas video? Jajj, segitsetek, mert rosszul erzem magam a boromben... (a szopit is 40%-ban emiatt hagytam abba... Igaz, keves volt mar a tejem, egy honapja hozzataplalok es tapszert adok a babanak, ha eroltottem volna a szopit lehet nem kene a tapszer, de mar nem szerettem magam... Tokam van, hurka a hatamon.... 25 eves vagyok....

2015. nov. 10. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 3 kisgyereket nevelek, dolgozom, és külön főzök magamnak. Meg lehet csinálni, csak akarni kell. Nem kellenek hozzá tabletták hidd el.
2015. nov. 10. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Elsősorban az étrendedet kell rendberakni. Neked is enned kell, nemcsak a férjnek és nagylánynak, s nekik sem árt az egészséges étrend.

A párom fizikai munkás (könnyű, de akkor is :D súlyra már ő a több) és duplaannyi kalóriát igényel, mint én fogyás mellett, az étrendünk is más, mégis simán tudok főzni úgy, hogy mindketten ehessünk belőle (bár nem válogatós, s vannak közös pontok, ez azért kell).

Bár én ma már sokszor igenis külön sütök magamnak egy rántottát ;) Vannak igen egyszerű ételek. De a legtöbben úgy oldják meg, hogy a köret más a családtagoknak. Én zöldséggel eszem azt, amit a párom sok rizzsel (igaz, ugyanannyit eszünk egy étkezésre, csak ő többször eszik, mint én). Plusz neki vannak saját édességei, ha mégis éhes marad. De a főétel ugyanaz, gyakorlatilag mindig valami tojásos zöldségétel, mivel nem szoktunk húst enni.

Rántás helyett darált szezámmagot használunk, finomabb, de azért nem 1 kanál liszt fog meggátolni a fogyásban (a glutén elhagyása nálunk egészségi okokból van, jobban érezzük magunkat nélküle, bár meg tudjuk enni).

Nagyon könnyű egészségesebbé tenni az ételeket úgy, hogy csak finomabbak legyenek, legalábbis én ezt tapasztaltam.

S az ebéd egy dolog, de csak mert mondjuk a nagylány kenyeret reggelizik, Te ehetsz mást...

Még rossz étrenddel is lehet fogyni, ha kalóriadeficitben vagy, csak éppen sokunknak az kegyetlenül szenvedés lenne s amúgyis jobb tenni az egészségünkért.

2015. nov. 10. 13:00
 3/7 A kérdező kommentje:
En vagyok,az a tipus, aki uuuutal fozni... :( egy repa felvagasa 10 percet vesz igenybe... Mikor egy egyszeru zoldseglevest fozok, 3 orat a konyhaban ucsorgok.... Es nem tudok fozni... A megszokott "nagymama" tipusu, rantasos eteleket, hagyomanyos porkolteket, tesztakat, ilyesmiket tudok fozni... Bableves fustolttel, rengeteg teszta, kumpli... Es ha netan probalkozok valami massal, ferjem inkabb szendvicset eszik, a lanyom meg inkabb semmit... Tenyleg nem tudom mihez kezdjek... Ketszer fozni nem tudnek, inkabb fozok nekik, en meg eszek valami... Mast... De mi legyen az a mas? Gyumolcsok, joghurt, tojas, turo, ilyeami? Kenyertol mar nagyjabol megvaltam... Pekyermekektol, sutiktol, cukortol nagyjabol teljesen....
2015. nov. 10. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
férjed akkor ne válogasson és kész
2015. nov. 10. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Átformálhatnád a főzési szokásaidat, a férjednek sem kell egészségtelenül ennie. Néha én is külön főzök magamnak, és külön a családnak, de nem kell annyit szórakozni ezzel, pld. a májat magadnak csak kevés kókuszzsírban pirítsd meg, és ne a rántással készült főzeléket edd kenyérrel, hanem nyers zöldségekkel. Szoktam venni egyszerre több csirkemell filét, és felszeletelem, és magamnak adagokba lefagyasztom. Ha bolognait készítek a családnak, akkor én magamnak kiveszek egy adag csirkemellet, és old. párolok hozzá zöldborsót, vagy friss sali, végső esetben főtt krumpli , pld. amikor a családnak krumplipüré. Vagy egyszerűen csak főzöl két tojást, és ahhoz eszel salátát, vagy sonkát. Arra készülj, hogy ha elkezded a fogyókúrát, nem lesz tejed. Mindegy mikor tornázol, de minél intenzívebben csináld, és legalább 45 percig. A torna után NE egyél szénhidrátot legalább 2 órán keresztül, csak fehérjét (én ezt most tudtam meg). A zöld tea jó, de attól nem fogsz fogyni, de talán segít benne, ha megfelelő az étrend, és rendszeresen sportolsz. Eszembe jutott még valami...én szoktam magamnak mindig levest készíteni. Répa, zellerszár, petrezselyem, és vagy borsó, vagy karalábé, vagy gomba, vagy zöldbab. Csak egy leveskockát teszek bele, semmi olaj, rántás, tejföl...ez egy pár kalóriás meleg étel.
2015. nov. 10. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még eszembe jutott pár ötlet. Tej helyett én mandulatejet használok. Egészségesebb, mint a tehéntej, és 14 vagy 24 kcal van egy deciben. Tejföl helyett natúr joghurtot használok. Olaj helyett kókuszzsírt. És mivel még szoptatsz, lehet, hogy csak szimplán az egészséges dolgokra kéne átállnod, és utána a fogyókúrára:)
2015. nov. 10. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha utálsz főzni és nem tudsz, akkor ne főzz. Zöldségleves 3 óra? Wow, s még azt hittem, nekem tart sokáig (ami érthető, a zöldségpucolás ilyen és nem is fő meg hipphopp). Használ mirelit zöldséget is, úgy könnyebb, borsóból úgyis az a legjobb, legolcsóbb, legzsengébb, ha épp nincs saját a kertben.

Továbbra is tartom magam a tojáshoz, az gyors! De sok húst is csak bedobsz pár percre a serpenyőbe, pl. a lazac is ilyen :) Sok más húst nem ismerek, az a helyzet :)

Ha abszolút semmi kedvem főzni hétköznap s nincs véletlenül maradék, akkor szoktunk rántottát enni ebédre vagy a párom sárgaborsót (vízbe dobom a cuccot egy kis sóval, néha megkavarom és kész a főzelék).

A párom néha főz magának egy bográcsnyi krumplit s napokig azt eszi. Többnyire sütve, tojással, de a változatosság kedvéért összedobok egy krumplifasírtot is, az nem sok meló és rengeteg kalória :) S bizonyára nem sokak szerint fogyókúrás, de ez engem nem igazán érdekel, nekem a zabkása sem az, mert szénhidrát, a páromnak pedig a csokis-mazsolás rizs is az, ha nem eszik belőle sokat (néha feljön rá pár kiló és akkor egy ideig csak napi kétszer sokat eszik, ugyanazt, mint máskor).

A száraz hüvelyesek igen kalóriadúsak, azokból több napra is lehet főzni, bár van, aki ezt nem bírja.

Grr, nem tudok minden szempontot figyelembe venni. Egészséges, fogyókúrához is illő, kalóriadús és könnyen elkészíthető, akár több napra... Ez már sok. De az átlagnak nem nehéz több napra főzni, csak nekem nem megy a zöldségeimmel. Ezért koncentrálok az egyszerű ételekre. Sok ilyen van. Hús, tojás mellé akár saláta vagy simán nyers zöldség minden nélkül is ehető, nem kell főzelékezni meg semmi. Max. aki mást akar, kaphat egy kis főtt krumplit, bár a rizst jobban szeretem, mert azzal fél perc munka van összesen, amióta indukciós főzőlapunk van és beidőzítem. Előtte mikróztuk, mert a tűzhelyen folyton leégett, rizsfőzőnk pedig nincs. Sokoldalú kis gabonaféle, a párom félig azon él. Azt eszi az ételhez, azt eszi kenyér helyett, ha megéhezik, abból csinál gyümölcsrizst vagy kakaós-mazsolás-kókuszos rizst... Ez azért sokat segít, nem kell napi sokezer kcalban zöldségételt főznöm, elég kevesebb is, serpenyőben, tojással... No meg gyors sütijeim is vannak, ha lightosra sikeredett volna az ebéd, pl. maradék zöldségleves van csak, ezzel nem lakunk jól :)

Hátha adtam valami ötletet...

2015. nov. 10. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!