Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A pluszban bevitt kalóriát...

A pluszban bevitt kalóriát 100%-ig hasznosítja a szervezetünk?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy amit pluszban eszel a szükségleteden felül attól hízol. Nem hiszem, hogy a testünk 100%-os hatásfokkal építené be a zsírt. Nektek mi erről a véleményetek? Ha pl +100 kalóriát eszek meg minden nap 1 hétig akkor az 700 kcal hízás lesz egy hét alatt?

2015. nov. 3. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
az attól függ h edzel e mert ha edzel rendesen akkor van hova beépiteni a + t és nem hizol 200kcal is lehet akár simán +ba
2015. nov. 3. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. Lehet elégtelen az emésztés, felszívódás; a test elkezdhet pazarolni (ez a kedvencem)...

Extrém sok evésnél bizonyára nem bírja a test a tempót és több anyag vész el. Egyszerűen haladnia kell szerencsétlen anyagnak, nem szívódik fel olyan hatékonyan. Ehhez nem értek, de logikusnak tűnik számomra :P

A pazarlás emberfüggő, ahogy az anyagcserelassulás sem egyforma. Azt olvastam, egyesek ilyenkor részben felhasználják a plusz kalóriát, részben pedig híznak tőle.

Az én tapasztalaim kicsit eltérnek ettől. Véletlenül pont volt egy hónap, amikor kalóriát számoltam s napi átlagban 1000 kcal pluszom volt a normál, súlyt tartó időszakaimhoz képest. Nem híztam a világon semmit (amennyire meg tudom állapítani, ugye, bár alkalmi vibrálásokat kivéve elég stabil a testsúlyom adott szénhidrátbevitel mellett). Stagnáló típus vagyok, ezt szeretem. De nem ez a tipikus.

A tároláskor pedig elvész valamennyi kalória, ez is egy energiát igénylő folyamat, mint minden, ami a testben zajlik. De hogy ez hány százalék, nem tudom, olyan sok nem lehet. Az emésztés is igényel energiát...

2015. nov. 3. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ilyen jellegű vizsgálatokat még nem folytattak (módszertani és finanszírozási nehézségek miatt), de nagyjából el lehet fogadni, hogy igen, a hőháztartás fenntartásához és a pusztult sejtek újratermeléséhez szükséges mennyiségen felüli kalória zsír formájában elraktározódik. Természetesen azt nem vizsgálták, hogy a távozó széklet mennyi kalóriát tartalmaz még ill. a lassú és renyhe bélműködés (bélmozgás) mennyire lehet oka a hízásnak, de valószínűsíthető, hogy a székrekedéses embereknél a béltartalom lassú áthaladása következtében több tápanyag képes felszívódni. Ezért is fontos a jó bélműködés fenntartása és biztosítása. Az anyagcserét "meggyorsítani", azaz többet elégetni csak úgy lehet, ha a biológiai és biokémiai) oxidációhoz szükséges anyagok valamelyikének a koncentrációját növeljük, ami ebben az esetben a vérkeringés gyorsításával, azaz a szövetekhez több oxigén áramoltatásával érhető el. Ez pedig a gyakorlatban azonos a testmozgás fokozásával, amikor nemcsak a szív működése fokozódik, de az izommunka segíti a visszerek kiürülését is.
2015. nov. 3. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Az égetés növeléséhez a hideg is jó, ha egész nap fagyban vagy, akkor azért több energia kell, hiába vagy felöltözve. Plusz valószínűleg akkor mozogsz is, mit csinálnál a fagyban ácsorogva, ugye.
2015. nov. 3. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!