A pluszban bevitt kalóriát 100%-ig hasznosítja a szervezetünk?
Nem feltétlenül. Lehet elégtelen az emésztés, felszívódás; a test elkezdhet pazarolni (ez a kedvencem)...
Extrém sok evésnél bizonyára nem bírja a test a tempót és több anyag vész el. Egyszerűen haladnia kell szerencsétlen anyagnak, nem szívódik fel olyan hatékonyan. Ehhez nem értek, de logikusnak tűnik számomra :P
A pazarlás emberfüggő, ahogy az anyagcserelassulás sem egyforma. Azt olvastam, egyesek ilyenkor részben felhasználják a plusz kalóriát, részben pedig híznak tőle.
Az én tapasztalaim kicsit eltérnek ettől. Véletlenül pont volt egy hónap, amikor kalóriát számoltam s napi átlagban 1000 kcal pluszom volt a normál, súlyt tartó időszakaimhoz képest. Nem híztam a világon semmit (amennyire meg tudom állapítani, ugye, bár alkalmi vibrálásokat kivéve elég stabil a testsúlyom adott szénhidrátbevitel mellett). Stagnáló típus vagyok, ezt szeretem. De nem ez a tipikus.
A tároláskor pedig elvész valamennyi kalória, ez is egy energiát igénylő folyamat, mint minden, ami a testben zajlik. De hogy ez hány százalék, nem tudom, olyan sok nem lehet. Az emésztés is igényel energiát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!