Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A lépcsőházban szeretnék...

A lépcsőházban szeretnék lépcsőzni, hogy fogyak . Zavarná ez a szomszédokat, hogy le fel lépcsőzők? Nem rohangálok csak lépcsőzöm .

Figyelt kérdés
2015. nov. 2. 16:33
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
25 kg túlsúllyal lépcsőzés? Mire valami hatása lesz oda a térded! Felejtsd el!
2015. nov. 2. 18:23
 12/23 anonim ***** válasza:
30%

Én körülbelül 20-25 kg túlsúllyal kezdtem el futni (ráadásul betonon) a belvárosban, persze mindenki ellenem volt (jaja a térded, tönkreteszed magad, stb.), aztán amikor lement az a 20 kiló, akkor már senki nem okoskodott. Egyetlen egyszer nem fájt semmim (multivitamint szedtem, ennyi).

Kérdező: szarj le mindenkit, ha lépcsőzni akarsz, akkor csináld. Úgyis mindig lesz valaki, aki majd ellened lesz. Ne érdekeljen senki más, csak a célodra fókuszálj. LÉPCSŐZZ! :D És hajrá!

2015. nov. 2. 18:28
 13/23 anonim válasza:

12.-nek.

Én egyszer este siettem a melóba és sacc/kb. 140-el száguldottam át az alagúton,majd a hídon. Nem kapott el a SÜN sem a kamerák képe alapján nem jött bírság. Akkor ez azt jelent,hogy mindenki így járjon?

2015. nov. 2. 18:35
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
12-es, hány éve volt ez? Csak mert a károsodások nem azonnal okoznak gondot, hanem jó pár év/évtized múltán.
2015. nov. 2. 18:40
 15/23 anonim ***** válasza:
22%

12 vagyok. Most volt március és augusztus között. Nem hiszem, hogy bármilyen maradandó sérülést szenvedtem volna. Vettem egy Asics futócipőt akciósan 18 ezer forintért direkt betonra, minden futás előtt bemelegítettem 10 percen át. Ráadásul először maximum 15 percet futottam, nyár végén már 1 órát. Fokozatosan csináltam.

19 kilót fogytam úgy, hogy semmilyen ízületi fájdalmam nem volt egyetlen egyszer sem. És egyáltalán nincs jó genetikám, teljesen átlagos vagyok. Csak nem siettem el a dolgot, hanem fokozatosan csináltam. Ezt javaslom a kérdezőnek is. Szép fokozatosan a lépcsőzéssel, sok rost és multivitamin, és semmi baj nem lesz. Persze nem egyből fél órát kell csinálni, akkor elhiszem, hogy van sérülésveszély...

De a lényeg, hogy mindig lesznek emberek, akik mindenféle dolgot mondanak neked, hogy miért ne kéne azt csinálnod, amit elterveztél.

2015. nov. 2. 18:49
 16/23 anonim ***** válasza:
Én csináltam ezt és abszolút pozitív a tapasztalat. Nálunk annyi van, hogy 4 emeletes régi építésű házban lakom, közösköltségbe van a folyosói villany, így azt nem annyira szeretik, ha kapcsolgatom a lépcsőzés miatt. (10x4 emeletet tettem meg) Erre szerintem figyelj, nem tudhatod hányadikon lakik egy spórolós nyugdíjas néni.
2015. nov. 2. 19:05
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek .Aki 20 kg fogyott annak pedig gratulálok :).Eddig itthon dvdre tronáztam de meguntam, elmentem sétálni hát nem nagyon izzadtam meg.A 9.en lakom gondoltam felmegyek gyalog erre úgy megizzadtam hogy csak na ,eddig egy sportban sem izzadtam meg ennyire ilyen hamar,úgyhogy gondoltam belevágok ebbe.
2015. nov. 2. 21:20
 18/23 A kérdező kommentje:
Ja még annyit hogy hány kört kéne csinálnom ,hogy hatásos legyen? A lépcsőház 9 emeletes .
2015. nov. 2. 21:25
 19/23 anonim ***** válasza:

Az nem gond, hogy nem izzadsz, a séta szerintem szórakoztatóbb, ha jó helyen sétálsz.

Egyszer egy tavaszi teljesítménytúrán (voltaképpen séta, nem rohanok) fagy volt, lenyomtam a Magas-bakonyban (nem valami magas, de azért van szintkülönbség) vagy 25 km-t, ráadásul elfelejtettem elég ételt vinni... Ha valamikor, aznap fogytam :) Jó volt. 25 kiló túlsúly nem is olyan sok, sosem vettem észre, hogy túrázáskor akadályozott volna, bár fogyás után mintha egy picikét könnyebb lett volna a combosabb emelkedőkön.

A napi 10-15km gyaloglás + olykor teljesítménytúrák hatására nem fogytam semmit, de ez nem meglepő, az evés még többet számít. A 20 kiló fogyásomkor nemigen mozogtam, csak kevés séta itt-ott. Ami persze rossz módszer, tudtam én, de sajna nem tudtam rávenni magam többre. De az utolsó kilókhoz már kelleni fog, nem tudok olyan picit enni :)

A futás és ugrálás nem jó nagyobb túlsúllyal, a lépcsőzés nekem kímélőbbnek tűnik így érzésre, de nem értek hozzá.

2015. nov. 2. 21:48
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem túl ideális mivel folyamatosan körbe futsz a kanyarok miatt ami tényleg nem lesz jó hatással a térdedre. Inkább keress egy olyan lépcsőt ami a szabadban van, persze ha alföldi vagy ez nehezebb. Ott legalább nem kell senkihez igazodnod és tudsz sprintelni. Én kipróbáltam szabadban, nagyon jó állóképességet ad.
2015. nov. 3. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!