Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Digitalis mérleggel nektek is...

Digitalis mérleggel nektek is vannak problemak?

Figyelt kérdés
nem rég vettem, es barhova teszem mindenhol mas adatot mér, idegesíto. pedig nem volt olcso 30euroba kerult.
2015. okt. 27. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a padló nem teljesen sima nálatok? A miénk a laminátparkettán kicsit összevissza mér, de még ott is pontosabb, mint a régi, mechanikus mérleg. A kövön jó. Amúgy a papírjában le van írva, hogy 3x kell mérni és átlagolni, és úgy meg is van adva, hogy mennyire lesz pontos az eredmény. De azzal, ha jobban előre vagy hátra dőlök rajta, be lehet csapni valamennyire. A maximális tévedése a mérlegnek legrosszabb esetben is kevesebb, mint 0.5 kg a tapasztalataim szerint.
2015. okt. 27. 09:01
 2/11 A kérdező kommentje:
probaltam fa parkettan, csempen, szonyegen, gumipadlon, kinn a kovon...azert vettem, hogy tudjam a sulyomat kovetni, nem akarom magam becsapni mindféle talalom sulyokkal..jaj de idegesíto..na majd akkor elolvasom a papirt :)
2015. okt. 27. 09:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Másrészt meglehet, hogy elemet kell benne cserélni!
2015. okt. 27. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Nincs problémám, ugyanott használom, a testsúlyingadozás úgyis simán 1-2 kg, ennél azért pontosabban mér magához képest :) Abszolút értékben pedig nem érdekel a súlyom, csak a változások.
2015. okt. 27. 10:57
 5/11 anonim válasza:

Én mindig csempén mérem és 2x szoktam ráállni, mégpedig úgy, hogy másik csempére és másik irányba fordítva teszem le a mérleget. Egyszer "poénból" kipróbáltam szőnyegen is, csak másfél kilóval mutatott kevesebbet... :)

A két mérésem között nagyon maximum 0,2 kg eltérés szokott lenni.

2015. okt. 27. 11:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Sík szilárd felület kell neki. Ezek nem ipari gépek ,rá is van írva a specifikációjára ,hogy plusz minusz 0.5-1 kg megengedett. De ennyi belefér mert a tendenciát így is mutatja.
2015. okt. 27. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Keress neki egy fix helyet és csak ott használd, ne rakosgasd ide-oda.
2015. okt. 27. 13:01
 8/11 A kérdező kommentje:
hat nalam nem egy ket kilo a kulonbseg az a baj, szonyegen 49kg, padlon 74kg, kovon 86kg es csempen 88kg vagyok :D persze a legnagyobb sulyt szamitom, az a realis, na de ez egy vicc, mult heten vettem ha elemet kell cserelni akkor vissza viszem a Nay-ba inkabb
2015. okt. 27. 13:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Minden puha alapzaton hamis ereményt mutat - ez benne van a leírásban is.

Padlón vagy csempén lehet használni, és nem szabad átrakosgatni, egy meghatározott helyen kell állnia. Éppen mert igen érzékeny, ha picit is másként ferde alatta a talaj, más eredményt mutat.

Ettöl függetlenül is nem az a lényeg, hogy pontosan mennyit mutat, hanem hogy az elözöekhez képes többet vagy kevesebbet.

2015. okt. 27. 13:23
 10/11 anonim válasza:
Én most tettem új elemet az enyémbe, régebben jól mért. Most járólapon egymás után ha ráállok, mindig többet mutat, ráadásul vagy 20kg-val mutat kevesebbet mint vagyok valójában.
2015. okt. 27. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!