Miért mutat többet a digitális mérlegem, elemcsere után?
Régóta (kb 1-1,5 éve) vettem egy digitális mérleget, az elem az utóbbi 1-2 hónapban nagyon lemerülőben volt (bekapcsolt a mérleg csak picit várni kellett, háromszor letenni a földre :D)
62,5-63,8 kgot mutatott pár napja.
Tegnapelőtt új elemet vettem bele: 64,6 kgot mutatott tegnapelőtt reggel is, tegnap reggel is, ma meg 65,1 kgot...
amit nem értek, mert tegnapelőtt pl. ettem szénhidrátot (jó félét,de ugye ez is köt meg vizet) tegnap meg nem voltam annyira éhes, meg kicsit betegnek éreztem magam, inkább a folyadékot kívántam + a fehérjét, a húst és a lédús zöldségeket, mégis ma mutatott többet (65,1 kgot...)
Mindig ugyanazon a helyen mérem magam, reggel (mindig nagywc előtt, mert az anyagcserém csak később indul be felkelés után) mindig ruha nélkül.
Tehát nem az lehet a baj hogy más helyen mértem magam, vagy pl. pár napja nem voltam ruhában ma meg igen.
Hanem ez az elemcsere miatt van szerintem...
viszont észrevettem magamon, hogy fogytam meg pl. hétfőn is voltam futni, tegnap is (1 óra edzés + lenyújtások )
Most rögtön bekapcsol a mérleg, sőt van hogy leteszem a földre és nem tudok ugye egyből ráállni de amint a földre teszem a mérleget már elkezdi számolni a kg-okat hogy 1,3 kg...
mit csinálhatnék hogy a valós súlyomat tudjam megmérni? Tuti fogytam, de a mérleg emiatt a hülye elemcsere miatt meg rögtön bekapcsol és amint a padlóra teszem már rögtön 1,3kgig elszámol mielőtt ráállnék...
Ha a mérleg már akkor is mér, amikor nem állsz rajta, akkkor valami nem stimmel.
Várd meg, amíg kikapcsol, utána (felemelés nélkül) kapcsold be újra, akkor valószínüleg normálisan fog mérni.
Ha mégsem, akkor szedd ki az elemet és tedd be újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!