Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Itt a rizs nyersen vagy főzve...

Itt a rizs nyersen vagy főzve értendő 20 grammnak?

Figyelt kérdés

Ebédre főtt basmati rizs grillezett csirke mellel és zöldségekkel. A basmati rizs 100 g-jában 70 g szénhidrát van, így a 25 g-os szénhidrát bevitelhez kb. 20 g rizs felel meg, amit 150 g grillezett csirkével fogyassz, ebben 30 g fehérje van, valamint egyél hozzá bátran párolt brokkolit, vagy karfiolt, paprikát, paradicsomot, amennyit kívánsz.

Vagyis ebédre 25 g szénhidrát, 30 g fehérjét eszel (ezeknek a zöldségeknek a szénhidráttartalmát nem kell számolni, mert az főleg ballasztanyag, vagyis rost, és segíti az emésztést. De ne egyél borsót, répát és kukoricát)

2015. okt. 26. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindent nyersen merunk.
2015. okt. 26. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Nyersen számít, mint minden, amúgysem egyforma a főtt rizs víztartalma, nem lehetne vele számolni.

Érdekes előírások, én számolom a szénhidrátot, s persze a zöldségekben levőt is. Az élelmi rost nem számít, de a nettó szénhidrát igen s abból elég sok össze tud jönni, ha az ember szereti a zöldségeket.

Nagyon szigorú étrend ez, inkább ketogénezek, akkor ehetek banánt is, nemhogy répát :D De kinek mi fekszik.

2015. okt. 26. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
45%
Fözve mérjük ne legyél hülye nem véletlenül számolja mindenki igy
2015. okt. 26. 19:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is úgy tudtam, hogy főzve kell érteni, de mégis ketten írták előtted, hogy NYERSEN, úgyhogy légy szíves ne hülyézz le, köszönöm. :-)

És a többieknek is!

2015. okt. 27. 13:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyersen.
2015. okt. 29. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!