Ti bevállalnátok egy ilyen napot? Nagyon meglátszódna az emberen?
Lenne egy (de csak egyetlenegy a 365-ből) amikor BÁRMIT, MINDENT ehetnél korlát nélkül. Ilyen, hogy ha jolesik: akár 3-4tábla csoki, chipsek, sütemények, mindenféle üdítő, mogyoró,palacsinta, stb... összesen akár 10.000 kcal is!
Nagyon látszana már másnapra? Vagy egyáltalán meglátszana?

Nem látszana meg.
Szinte minden napot ezzel a hozzáállással csinálok :D Jó, halványan igyekszem fogyni, de tényleg csak ha könnyedén, élvezetesen megy.
Amit kívánok, azt megeszem :)
4000 kcal-t csak akkor eszem, ha szembejön egy tál zserbó a karácsonyi rendezvényen s erre nem számítok előre s rendesen eszem aznap. Máskor alig eszem, mert a testem érzékeli, hogy megkapta az üzemanyagot 2 napra is, persze a fehérjét, zöldséget nem.
Csokit nem akarok, chipset sem. Süti? Mindennap édességezek kedvemre, szénhidrátszegényen, ahogy jólesik.
Üdítő? Iszom vizet, zsírtejet, finom teát, kókusztejet, dehogy akarnék mindenféle borzalmas cukros ipari hulladékot magamba tolni.
A mogyoró teljesen jó étel, palacsintázni is szoktam.
Egy hedonista úgy vált életmódot, hogy minimum annyira élvezze, mint a korábbit, csak elősegítse, hogy hosszabban s jobban élvezhesse az életet...
Azért nem mondom, kell néha kilengő nap (nem 1 a 365-ből, hanem amikor kívánom, sokkal, sokkal gyakrabban, sőt, néha hetekig csak az van). Ilyenkor dinnyét, körtét, zöldborsófőzeléket eszem vagy akár annyi paradicsomos káposztát, amennyit akarok :D Vagy káposztalevest, bográcsban főzve... De előfordul olykor sült krumpli is.
Vannak szabálytalanabb kilengéseim is, de azok közel sem esnek olyan jól, mint a fentiek, nem érik meg.

#3: Első voltam. Azt nem tudhatom, hogy RAJTAD meglátszik-e, bár egy nap, komolyan... 10000 kcal-nál már bizonyára bejön a test tápanyagfeldolgozási sebességlimite vagy mit tudom én... Bár nem tudom, hogyan lehet annyit enni... Itt a gyk-n voltak kísérletek zabálós napokkal, a delikvensek nem híztak, de azért nem hiszek benne, hogy ez mindenkinél működne.
Nem vagyunk egyformák. Nekem nemrég volt egy hónapom, napi 2800 kcal, kb. semmi mozgás (néha sétáltam). Nem híztam, mert ilyenkor a testem pazarol. Stagnáló típus vagyok, maximális zabálással megy fel évi 1-2 kg.
Másoknál ez nem működne.
De egyetlen nap tényleg nem sok. Inkább megterhelő, ha azt tervezed, amit írtál. Én már 5000-nél hasfájást kapnék, bár jóval korábban elérném azt, hogy kikapcsol az ételfelvevő részem, bármiről is legyen szó. Az ember besokall egy szint után, nálam ez a szint nincs olyan extrém magasan. 10000... Ijesztő. Furcsa. Sokat eszem (3000 kcal ebédre olykor megesik), de ennyit? Soha.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!