Versenyszerűen kézilabdázom 7 éve. Az utóbbi időben volt egy sérülésem (keresztszalag szakadás) és sajnos feljött rám +15 kiló. Lent folyt?
Most nemrég újra kezdtem az edzéseket, heti minimum 5 edzésem van(minden nap), de van amikor 2őt is edzünk 1 nap...
Valamiféle étrend/tanács kellene ahhoz, hogy meggyorsítsam a folyamatot mert rendkívül akadályoztat a sportban. (azért fordultam ide, mert a jo-jo effektusnak sem szeretnék a részese lenni.)
Bármilyen ötletet és tanácsot szívesen fogadok.
(az étkezési szokásokkal kapcsolatban is pl.: rágás vagy hasonlók^^ ) úgy hallottam ezek is nagymértékben befolyásolják az emésztést.
Tud valaki segíteni ? :(
Szerintem is dietetikushoz kellene fordulnod. :)
Pár jó tanács azért belefér:
- fehér kenyér semmiképp
- sok fehér hús, csirkemell, hal, satöbbi, rengeteg fehérje, hogy épülhessen az izomzat
- mivel sportolsz, napi 2000 kcal, nehogy rosszul legyél
- zöldség, zöldség, zöldség...turmixolva, szeletelve, főzve, párolva, akárhogy
- csokikat, ilyesmiket mindenképp hanyagold
- 2-3 l folyadék
- nem ártana valami méregtelenítő kúra, pl. kéthetes zöld teázás (nagyon sok pozitív hatása van ám! Természetes energiaital...:))
- reggelire egyél a legtöbbet, aztán fokozatosan kevesebbet
- vacsira gyümölcsöt lehetőleg ne... bár szíved joga, erről már tényleg szakember kellene kérdezned (banánt pedig nagyon ne, egyértelmű, hogy miért)
- ha éhes vagy, egyél inkább almát, igyál vizet
- még egy tanács: a GYK nem szentírás. Az én tanácsaimat sem kell elhinned :)
Hajrááá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!