Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a megfelelö szénhidrát...

Tamara L kérdése:

Mi a megfelelö szénhidrát fogyasztás egy nap? (lent bövebben :D)

Figyelt kérdés

Szeretnék "diétázni" ugymond de inkább a helyes szó rá az "egészségesen étkezni". (már egy kicsit utánaolvastam)

Szóval reggelire viszonylag sok ch, ebédre nem olyan sok és vacsira kevés?! Igen... most honnan tudjam h mi a: "viszonylag sok... stb?? :D valakinek tanácsa? tapasztalat ami bevállt? (nem csak chról szabad írni!! :D bármi ami az egészséges táplálkozáshoz tartozik)

2015. okt. 1. 22:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

" 150g napi adag alatt le fog állni a hormontermelés"

Akkor mindenkeppen ha ezen kivul nem viszel be mast, csak ezt a 150 gramm ch-t.

Csakhogy van zsir meg feherje is a vilagon.

A legtobb orvosnak lovese sincs az egeszrol, tisztelet a kivetelnek.

2015. okt. 2. 12:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Elég sok ember él évtizedek ótaminimális ch-val ahhoz, hogy körberöhögjem azt, aki szerint 150g alá nem szabad menni. Főleg, hogy azért vannak tudományos cikkek a témában, elég meggyőzőek.

De nekem mondhat egy orvos bármit, nem vagyok hajlandó úgy étkezni, hogy rosszul érezzem magam. 100g ch lenyom, enervált leszek, nem tudok felkelni reggel (ez az alapműködésem, de akevés ch segít valamit, ami felbecsülhetetlen értékű számomra)... Mindig így volt, de régen nem tudtam, hogy máshogy is lehet.

A durva időszakos böjtről tudom, hogy nőknek nem ajánlott, de ha a testemnek az természetes, ezzel sem foglalkozom, nem vagyunk egyformák s ha a testem jelzéseit sem követhetem, akkor mit? Orvosokban, cikkekben nem bízom, hisz laikusként nem tudom ellenőrizni (csak pár elemről tudhatom, hogy igaz, arról, amiben egyetértés van) s ilyenekből megvan minden és az ellenkezője is. De a test elég gyorsan tud reagálni az étrendváltozásra. Néha hosszú távon más, de azért jó támpontot ad.

2015. okt. 2. 12:56
 13/15 anonim ***** válasza:
56%

Hát most ez a divat, lépten-nyomon ezt bizonygatják emberek, hogy ők a kevés ch-tól vannak szuper formában, és hogy nekik gyakorlatilag az életük múlik ezen. 10-15 éve ugyanezek azt bizonygatták, hogy a kevés zsír ugyanez a csodaszer.

Bármilyen csodamódszerben hamarabb hinni kezdenek az emberek, mint a kiegyensúlyozott és mértéktartó táplálkozásban.

2015. okt. 2. 13:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Én aztán nem hiszek csodamódszerekben s nem csapongok divatokat követve. 40 éve eszem nagyon zsírosan és ezt még úgy 110 éven át tervezem folytatni. Sosem voltam vörös hús ellenes, tojásellenes, s 25 éve is a vajat preferáltam a margarinnal szemben... Nem vagyok olyan változékony, mint az ún. szakértők.

Az őseim is nagyon zsírosan ettek, csak nagyon szénhidrátosan is, akárcsak én első évtizedeimben.

Nekem mindegy, ki mit hisz rólam, én érzem, hogy nekem hogyan jobb.

Az, hogy mit tartok egészségesnek és mit követek, az kettő. Semmi bajom azzal, ha valaki zerocarber vagy 80/10/10 nyersvegán. Nem vagyok szakértő, de úgy tűnik, mindkettő lehet egészséges s ha valakinek úgy a jó, csinálja azt :)

A minőségi házi húst sem tartom rossznak, de attól még én szinte mindennap húsmentesen táplálkozom, mert irritálna, ha máshogy csinálnám (plusz nálam szinte sosem fér össze a ketogénnel, a ketogén pedig fontos :)). Nem vagyunk egyformák s ezzel nincs is baj.

2015. okt. 2. 15:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Huh köszi a válaszokat!! Sokat segítettetek! :)
2015. okt. 3. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!