Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a megfelelö szénhidrát...

Tamara L kérdése:

Mi a megfelelö szénhidrát fogyasztás egy nap? (lent bövebben :D)

Figyelt kérdés

Szeretnék "diétázni" ugymond de inkább a helyes szó rá az "egészségesen étkezni". (már egy kicsit utánaolvastam)

Szóval reggelire viszonylag sok ch, ebédre nem olyan sok és vacsira kevés?! Igen... most honnan tudjam h mi a: "viszonylag sok... stb?? :D valakinek tanácsa? tapasztalat ami bevállt? (nem csak chról szabad írni!! :D bármi ami az egészséges táplálkozáshoz tartozik)

2015. okt. 1. 22:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Közel 0 és párszáz, egyes aktívabb egyedeknél sokszáz gramm közt megfelelő... Ez az a makrotápanyag, aminél a legnagyobb a mozgástér (illetve a zsír is ilyesmi, csak annál nem nulla a kötelező minimum).

Természetesen nem mindegy, milyen szénhidrátról van szó.

Ember- és étrendfüggő, mi a sok.

2015. okt. 1. 22:32
 2/15 anonim ***** válasza:

Az elsővel egyetértek egyébként. Nagy vonalakban erről a CH kérdésről kb ez a válaszom. Ez egy átlagos mennyiség ami mindenkinél más lehet.

Testsúly kilogramm x 2g CH 1.5-2g fehérje és 0.5-1g zsír

Vannak ugye a lassú felszívódású CH-k és a gyorsan felszívódó CH-k. Lassú pl a zabpehely gyors pl a szőlőcukor. De így van ez a fehérjékkel is a tejsavó gyorsan a kazein lassan szívódik fel.

A zab mehet reggel pl. A szőlőcukor az pedig edzés után tejsavófehérjével mondjuk mert ilyenkor van szüksége a legjobban a szervezetnek a gyorsan felszívódó CH-ra és fehérjére. Este kevés CH és lassan felszívódó fehérje pl túró. De mehet hús zöldség és kevés CH ami lassan szívódik fel a hús meg a zöldség még egy gyorsan felszívódó CH felszívódását is belassítja. Este a legrosszabb amit tehetsz ha pl bevágsz egy jó nagy tortát :D

Pl vagy 70 kiló akkor a napi CH beviteled 140g ezt elosztod 5 részre az 28g de persze nem kell ennyire pontosan :D a lényeg hogy főként olyan kajákat egyél egész nap aminek a glikémiás indexe alacsony szóval ez azt jelenti hogy nem dobja meg hirtelen a vércukorszinted. Csak edzés után mehet közvetlen a gyors CH fehérjével. Remélem valamennyire érthető volt :)

csáó

2015. okt. 2. 00:07
 3/15 anonim ***** válasza:

Első voltam.

No igen, edzéskor azért hasznos a ch. Tipikusan utána is szokás bevinni, de az kihagyható, előtte viszont célszerű egy adag, úgyis elhasználja az ember. De ehhez nem értek, csak olvastam róla ketogén fórumon.

Más étrendekben pedig eleve fontosabb a ch.

2015. okt. 2. 00:48
 4/15 anonim ***** válasza:
48%

A "sokat" ugy ertik, hogy kiszamolod mennyi a napi CH-szuksegleted, es annak a nagyobb reszet eszed meg reggel.

Szerintem ha nem sportolsz mint az allat, akkor nagyon le kell csokkenteni a ch-bevitelt.

2015. okt. 2. 07:29
 5/15 anonim válasza:
Én 100 gramm cht eszem egy nap, 5x eszem, 3óránként. 20gramm ch/étkezés, s csak lassút, kivéve az uzsit ami gyors.
2015. okt. 2. 09:33
 6/15 anonim válasza:
Ja s 10 kg lement 2 hónap alatt! :)
2015. okt. 2. 09:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Még cukorbetegek sem mehetnek durván 150g ch alá, mert egészségtelen. A napi 100g-oddal ártasz magadnak. A fogyás egy dolog, az egészség meg egy másik. Ha erre ráadásul még nő is vagy, akkor a hormonháztartásoddal is szórakozol.
2015. okt. 2. 11:44
 8/15 anonim válasza:
Kedves Utolsó! Jelzem, inzulinrezisztenciám van, diabetológus(!) s endokrinológus által összeállított diétát tartok. S amióta ezt a diétát tartom, helyrejöttek a hormonjaim. Köszi az okoskodást azért! ;) A ,,100grammos"
2015. okt. 2. 11:48
 9/15 anonim ***** válasza:
Én is az vagyok, 5 éve élek vele. Nekem az orvosom mondta, hogy 150g napi adag alatt le fog állni a hormontermelés, és a túl gyors fogyás hatására arányaiban megnő a szervezet tesztoszterontermelése. Én sem az ujjamból szopom az infót.
2015. okt. 2. 11:49
 10/15 anonim válasza:

Hát, elhiszem. Nem vagyunk egyformák, kinek mi jön be. Nekem ez, Neked az. Nyilván két orvos nem fogja ugyanazt mondani, de en bizom az enyémben s ponotosan latom, hogy 1éve kezdtem a diétát, 3 hónap alatt elhagytam a gyógyszert, csak a diétát csinálom s teljesen jók a hormonjaim no meg a súlyomat is tartom. Pedig elég csúnya eredményekkel kezdtem.

Nem akarlak ,,megtéríteni": mindenki azt az étrendet csinálja, ami Neki bejön.

Persze, kérdező is ki tudja tapasztalni, hogy Neki mi a jó. Nem azt mondtam, hogy mindenképp egyen úgy, mint én, csupán a saját étrendem alapjait mondtam el.

2015. okt. 2. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!