Mi az igazság az este 6 után nem evésről? (link a leírásban)
Itt egy videó amit most találtam: [link]
Mi a véleményetek erről? Annyi mindent hallani az egészséges életmódról, hogy teljesen összezavar. Egy ideje a súlyomat szeretném tartani és állandóan próbálkozok a jó módszer kialakításához. Most 3 nagyobb és két kis étkezéssel próbálkozok, vacsira próbálok inkább fehérjedúsan enni, de akkor is eszek szénhidrátot. Az este 6 után nem evést itt mindig lehúzták, hogy hülyeség, de máshol meg más véleményeket olvasok. Nektek mi a módszeretek?
Az este 6 után nem evés hülyeség. És aki este 8-kor ér haza a munkából, az feküdjön le éhesen? Többet árt, mint használ.
Ha nem eszel este 6 után és előtte mondjuk délután 3-4 felé ettél, akkor egy reggel 8as reggeliig, ami jó eséllyel a rohanás miatt kimarad 18 órát éhezel. Ez hízáshoz fog vezetni. Egy pici fogyás lehet, mert a tested szabadulni fog az izomtól, mint felesleges kalória felhasználótól és növelni fogja a zsír raktárak tartalékait, hogy felkészüljön az éhezésre.
Ne kövess hülye teóriákat. Ha éhes vagy egyél!
Egyél úgy, ahogy neked jó.
Én este 6-7 után nem igazán szoktam enni, mert nem vagyok éhes, és csak úgy nem fogok enni.
De ha időnként megéhezem, akkor képes vagyok este 10-kor is enni.
Én addig hallgattam meg, hogy reggelire lekváros kalácsot enni teljesen normális. És ezt egy táplálkozási szakértő mondja. Itt kikapcsoltam a videót.
Az esti evéssel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ezt mindenkinek (ahogy minden más táplálkozási szokást is) magának kell kitapasztalnia. Nincs olyan, ami mindenkinek jó. Vannak akik "harcos étrenden" teljesen jól működik, pedig ugye ők csak este esznek. Én pl. 5-6 óra körül eszem utoljára, de nem elvek miatt, hanem mert később már nem esik jól és nem is vagyok éhes. Viszont relatíve sok szénhidráttal és kevés fehérjével tudok jól fogyni és eredményesen súlyt tartani. Nekem a sok fehérje, minimális szénhidrát kombó nagyon nem jön be.
lefekvés előtt 2-3 órával egyél. Ha te este 8-9 körül már csicsikálsz, akkor teljesen tartható az du 6 után nem evés.
Én van, hogy itthon lézengek még hajnali 2-kor is. Nekem ez a recept teljes kapufa!
Mivel a kalóriamérleg számít, attól függ, mennyit ettél előtte a nap során. Ha nem ettél semmit, akár éhen is halhatsz, de legalábbis csontsoványra fogsz fogyni, ha este hat után eszel mondjuk két szelet szalámis kenyeret.
Nem kell hozzá pengeéles logika, hogy belássa az ember, hogy ha a nap során fogytál, akkor az esti kajával úgyis csak a nap közben elvesztett zsírt fogod visszapótolni, és ha kevesebbet eszel az este, mint amennyit a nap közben lefogytál, akkor így is, úgy is fogyni fogsz.
Szerencsére már többet leírták a helyes választ :D Alapvetően a kalóriamérleg számít és mindenki tapasztalja ki, neki hogyan jó.
Alapvetően úgy este 6-7 körülre tervezem az utolsó étkezésemet, de olykor becsúszik valami apróság később. Vacsora és első étkezés között pedig kb. 18 órának kell eltelnie, úgy érzem magam jól. Ha picit megéhezem, azonnal eszem, ami talán túlzás, de ilyen vagyok :D Minden szempontból ez a legjobb számomra. Van, aki 23 órát tart az étkezések között, mások sokszor esznek... Amíg passzol az adott emberhez, egyik sem rossz. Az anyagcsere nem lassul, ha rendesen eszel napi rendszerességgel :)
Úgyhogy a fogyás miatt a 6 utáni evés kerülése nagy butaság, régi tévhit, de pusztán 6 után nem enni az teljesen OK, ha az embernek személyes oka van rá. Nekem több is van, ha nem a 6, de a 7 órás határra.
Eszemben sincs lefekvés előtt 2-3 órával enni. Utálok éjfél után enni, az nekem nem evésidő... Csak akkor eszem olyankor, ha éhes vagyok, de ahhoz valamit nagyon el kell tolnom a napomban. De persze ez rám vonatkozik, másra nem :)
mert biztos van a testben egy atomóra pontosságú időzítő ami azt mondja, hogy hopppá pont 6 óra van, most már nem kell tápanyag a légzéshez, szívveréshez, gondolkodáshoz, az emésztéshez és úgy ámblokk az emberi test működéséhez, a test nem így működik, nem tudod kikapcsolni és nagyon okosan ki van találva, a 6 uánt nem evésnek nagyon hátrányos hatásai vannak ha meg még edzel is úgy pláne, ha pedig nem, akkor is, az anyagcseréd lelassul, hipós tüneteket produkál és visszafejlesztő hatása van,
egyszerűen ostobaság, kérdezz meg valakit akinek 5 % a testzsírja diétától mert amúgy hízékony lenne, vagy egy élsportoló étkezését, nem fogsz benne olyat találni hogy 18:00 az utolsó étkezés ezt garantálom!!!
a 6 után nem evés egy rosszul,természet ellenesen időzített időszakos böjt.
ha érdekel ez a vonal akkor lehet ezt ésszel is csinálni 16/8 diéta a neve erre keress rá,vagy a pwb advanced diet-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!