Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi fél óra edzés elég, hogy...

Napi fél óra edzés elég, hogy ne hízzak vissza?

Figyelt kérdés

Fogytam 22 kilót 6 hónap alatt.Elértem amit akartam,és nem szeretnék visszahízni.

Naponta 15 percet szobabiciklizek és 15 percet súlyzózok.

A diétám alatt nem ettem kenyeret,most már néha szoktam egy-egy kiflit vagy zsömlét.

Fizikai munkát végzek,szóval még plusz napi 8 óra mozgás is megvan.

Ugye így nem hízok vissza?

2015. szept. 30. 05:40
 1/7 anonim ***** válasza:

A kalóriaplusztól hízol, a mozgás csak abban segít, hogy ezt könnyebben elérd, amennyiben szeretsz sokat enni.

De az, hogy 15 percet szobabiciklizel és 15 percet súlyzózol, az inkább csak időpazarlás. Ha a Barátok köztöt nézve teszed, az egy dolog, jó extra, de amúgy különösebben értelme nincsen.

2015. szept. 30. 12:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igazad van,csak dögöljek le a tévé elé,annak van értelme!

Istenem!

2015. szept. 30. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Így nem, viszont több mozgásfajtát iktass be, ne csak a szobabiciklizést. Néha menj el kocogni is. És a 15 perc súlyzózást is egy idő után meg fogja szokni a szervezeted és akkor már szinte semmit se fog érni az, amit csinálsz.

Végezz változatosabb mozgásokat. :)

Gratulálok az eddig elért sikeredhez! :)

2015. szept. 30. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nő vagy és ~60 kiló, az a 15 perc szobabiciklizés kb. 70-80 kalóriát éget el, az a 15 perc súlyzózás pedig ha megfeszülsz, nem pihensz, kőkeményen tolod neki (és ugye bemelegítés nélkül ráadásul sérülésveszélyes) akár szintén eltolhatsz ennyi idő alatt 70-80-at is. És ezek már nagyon pozitív végletek.

Nem ezt írtam, de tessék, ha ez boldoggá tesz, mondhatjuk úgy is: ennyi erővel fetrenghetnél a fotelban is. 40-60 perc biniciklizésnek már legalább lenne haszna.

2015. szept. 30. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Van haszna ennyi mozgásnak is, persze nem kalóriaégetés szempontjából (max. ha pont ez emeli kicsit az anyagcserét, ehhez nem értek)...

Már írták, hogy kalóriaegyenleg kérdése. Én szinte semmi mozgás mellett sem hízom vissza, viszont az egészségem és a közérzetem megsínyli, ha nem mozgok. 8 óra fizikai munka azért valami, erre a pici biciklizés és súlyzózás határozottan mozgat valamit, ha nem is tűnik soknak. Súlyzózásból eleve nem kellenek órák, persze egy hobbi testépítő többet nyom. De határozottan nem semmi ennyi mozgás.

2015. szept. 30. 20:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Az ilyen seg gfejek tesznek boldoggá,mint te 4-es!

Fingod nincs semmiről,de osztanád az észt!

Ha abbahagytam volna mindenféle sportot,akkor biztos elhíznék,de így nem fogok!

2015. szept. 30. 21:14
 7/7 anonim ***** válasza:

a szobabicaj helyett vegyél egy ugrókötelet.

ha rendesen odakened vele a 15 percet 3 felé osztva 1 perces pihenővel,akkor ott ennyi idő alatt is lehet komoly szív és keringési munka.

arra figyelj,hogy a végén mérj egy pulzust és meglegyen 180-200as.

2015. szept. 30. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!