Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen érzés vékonynak lenni?...

Milyen érzés vékonynak lenni? Úgy a mindennapokban miben más mint egy kövér test?

Figyelt kérdés
Tudom fura kérdés, de nekem fogalmam sincs, úgymond "kövéren születtem". Ovóda óta, mióta emlékeim vannak, végig duci gyerek voltam, aztán a súlyom arányosan nőtt velem együtt hogy kövér tinédzser legyek. 14 éves koromban megállt, azóta 163 cm és 74-76 kg vagyok, már 10 éve. Persze pár fogyókúrás próbálkozáson túl vagyok ami visszajött, de 68 kg volt a rekordom azt nem tudtam átlépni, szóval még akkoris kövér voltam. Egyszerűen nem tudom elképzelni magam vékony testtel, emiatt kicsit motiválatlan is vagyok, mert nincs mire emlékeznem hogy milyen voltam, és azután vágyódni. Aki volt mindkét oldalon ő elmondaná, hogy miben más a kettő? Mennyivel könnyebb a séta, egy túrázás, vagy egy lépcsőzés? Hatalmas a különbség vagy inkább attól is függ milyen kondiban van az ember? És még ami fura kérdés, hogy nem nyomnak a csontok? Tehát ha strandon kemény talajon fekszetek, vagy ha kemény széken kell ülni sokáig? Hideg időben nem fáztok jobban? A szex miben változik például?
2015. szept. 12. 09:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Előző válaszoló , azért vannak akik tényleg vékonynak születtek ,nekem az összes barátnőm +170cm és 42-46 kilósak én is 170cm vagyok de mindig picit túlsúlyos voltam 63-65kg , most végre sikerült 48 kilóra lefogynom és ez így tényleg sokkal jobb ! Könnyebb a mozgás is és meg tudom venni a leárazásokon ottmaradt 32-34es gatyákat :D . Mondjuk amikor leülök tényleg szokott nyomni egy picit a gerincem meg a csontjaim , és igen súlytartáshoz is feleannyit ehetek mint az eleve vékony testalkatú lányok de mindemellett is maximálisan megérte.
2015. szept. 12. 13:44
 12/19 anonim ***** válasza:
Bocsi #9es válaszolót akartam írni
2015. szept. 12. 13:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a soványságról tudok írni neked, mert mindig is sovány voltam. Azt gondolom, hogy összességében a soványságnak van több előnye, mint a túlsúlynak, kifejtem:

Ez egy elég jó kérdés, hogy nem nyomnak-e a csontok. De igen, bizonyos helyzetekben igen.

Nekem a térdemmel van a legtöbb gondom, de az is csak alvásnál, ha oldalt fekszem. Mindig a takarót a két térdem közé kell vennem, mert különben ahogy összeér a két térdízület, egy idő után befájdul. Ezt meglehet szokni, gondolom a kövérnek is vannak szokásai.

Az üléssel nincs gondom, mert van fenekem, és mellem is, tehát ne úgy képzelj el, mint egy anorexiás topmodellt. Van formám, csak a térdem és a könyököm csontos kissé. Épp ezért az is eléggé fáj, ha beütöm a könyököm. Mozgékonyságban viszont azt tapasztalom, hogy én vagyok előnyben, mert sok mindenkit lekőrözök. A sógornőm túlsúlyos, akinek életében egyszer sikerült lefogynia, de vissza is hízta, és Ő mesélte, hogy ez olyan érzés, mintha málhás zsákot cipelne magán. Ezt csak azután tudta így megfogalmazni, miután átélte a különbséget.

A másik előny a soványságnak, az izzadás. Nyáron amikor legszívesebben az ember egész nap széttárt karral és széttett lábban ülne, állna, eszébe jut a túlsúlyos, akinek mindene összeér. Legalább is nekem eszembe jut. Nekem csak a felső combom ér össze kicsit, meg a hónaljam, de az is épp elég.

Aztán nem beszéltem még a ruházkodásról. Nagyon szerencsés vagyok ezen a téren, mert rengetegszer kapok külföldről konfekció méretű ruhákat, és 90%-ban jók rám.

Valamint sokat turkálok is, és nagyon jó cuccokat tudok kifogni. Nos a túlméretezettnek ez sem kedvez.

Azzal viszont megtudlak nyugtatni, hogy a soványt épp úgy b@.ztatják, mint a túlsúlyost. Hidd el én is kapok megjegyzéseket.

Már nem ide tartozik, de elmesélem, mindemellett nekem van egy elég súlyos forgó problémám, és anno azt mondta az ortopédus, hogy úgy tudom szinten tartani, hogy ne kelljen forgócsere, ha nem hízok egy dekát sem. Igyekszem is, és elvagyok, bár így is évről évre egyre jobban fáj.

Ja és még kérdezted a fázást. No ez viszont nagyon nem alkat függő, mert én pl. télen max 18 fokos szobában bírok aludni, és amikor beköszönt az ősz még akkor sem fűtök és bukóra van nyitva a teraszajtó. Mindeközben a férjem már megfázik. A sógornőm, aki túlsúlyos, 25 fokban alszik, amitől én már megfulladnék. Szóval ez nem alkat kérdése, hanem hogy miben nőttél fel, mit szoktál meg. Én vidéken nőttem fel, kicsi falusi házban, ahol a nagymamám este befűtött a teatűzhellyel, de reggelre jégvirágos volt az ablak. A sógornőm meg a panelban nőtt fel a 10. emeleten.

A nyári meleget jobban tűröm az izzadás miatt, de a hideget is jól bírom. Leírtam mindent ami eszembe jutott, remélem segítettem.

2015. szept. 12. 13:55
 14/19 anonim válasza:
72%
170 centi és 48 kiló? :D Nem kevés az egy kicsit lányok?!
2015. szept. 12. 16:11
 15/19 anonim válasza:
0%
Én meg azt hittem valami nagyobb súlyu ember vagy. Erre kiderül, hogy csupán 75 kiló körül vagy. Én 115 körül vagyok, mégse látszik rajtam, hogy annyi lennék. Nem érzem magam szarul emiatt, hogy ilyen a súlyom. Sőt inkább ekkora leszek mint egy kis cingár gyerek 3 centi vastag karral.
2015. szept. 12. 16:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
en most szuk fel ev alatt 50-es meretrol 42-esre fogytam..a cél a 38-as de meg messze van..mer most valahogy nem fogyok hanem formalodik at a testem, de nem mintha ha zavarna :D a lenyeg olyan jo cuccaim vannak, ezerszer jobban nezek ki, onbizalmam az egekbe :D ahhoz kepest persze amilyen ezelott volt..meglatott az egyik exem cs nezett mint moziba..mar csak az a pofa megérte :D es a te mereteid meg nem is olyan veszelyesek mint amilyenek az enyemek voltak.
2015. szept. 12. 19:20
 17/19 anonim ***** válasza:

A sovényságról nem tudok mesélni, csak arról, miben más 163 centihez nem kicsivel 80, hanem kicsivel 60 fölött lenni :)

Jobban nézek ki s ez akkor is jólesik, ha sosem érdekelt különösebben a külsőm. Igaz, nyilván az egészségemnek is jót tesz, az pedig fontos számomra.

A párom sosem szólt be, hogy kövér lennék, s más jelét sem adta soha, hogy ne tetszenék neki (jó, mindketten tudjuk, hogy vannak nálam jóval szebbek, de ez még nem gond s ezt sem éreztette sosem), de most még szívesebben fog meg, ragyogva, hogy milyen jó megfogni a (nem is sokkal) karcsúbb derekam.

Szerintem szexproblémák max. nagyon nagy túlsúlynál lehetnek vagy ha a másikban visszatetszést kelt már pár kiló plusz súly is, illetve ha az adott ember szégyelli a testét.

Túrázás? Mintha egy egészen leheletnyit könnyebb lenne a Magas-Bakonyban teljesítménytúrázáskor tempósabban felmenni a nagyobb emelkedőkön, de szintre észrevétlen a változás, más esetekben pedig semmi, úgyhogy 20 kiló nálam nem igazán kavart be eme hobbimba :) Biztos van, akinél ez másképp volt.

Sétánál semmit nem jelent, az túl laza dolog :)

Egyértelműen a kondi számít nálam, nem a túlsúly. Mozgásszegény időszak után vékonyabban is sokkal rosszabb a helyzet, mint kövérebben és jobb kondiban volt.

A nagyon kemény s nem jó alakú felületeken nem jó ülni, de sose volt az, most mindössze kicsit rosszabb. A párom azt mondja, vele ugyanez volt, de megszokta, hogy kevésbé van kipárnázva a hátsója.

Nem vagyok fázósabb... Mozgáskor pedig ugyanúgy túlmelegszem. Nyáron úgy vártam az őszt és telet, hogy túrázhassak. Máig nem tudom, minek van télikabátom, a magyar telekre nekem értelmetlen, mivel mindig mozgásban vagyok kint. Egy könnyű kis polárdzseki bőven elég.

Nyilván ez is emberfüggő :)

2015. szept. 13. 23:38
 18/19 anonim ***** válasza:
93%
171 cm vagyok, 53 kg. Anorexiás, vérszegény, betegeskedő, gerincferdüléses, közepes csontozatú, lógó bőrű, striás, hegekkel teli. Gyönyörű, mi? Voltam 78 kg fölött (159-167 cm között). A családomban egyébként ez még kevésnek számít, de nekem 1 év alatt jött föl a +25 kg, 12 évesen. Gyógyszerek hatására felborult a hormonháztartásom és egy szelet vajas kenyértől is elhíztam, nem beszélve a többi mellékhatásról. Borzasztó érzés lett kövérré, férfiassá változni, a mai napig nem sikerült feldolgoznom, se megszabadulnom tőle teljesen. Előtte szerettem enni, mozogni, pont jónak tartottam a testalkatom, utána mindez "muszáj"-já vált. Nekem se nagyon volt mire emlékezni, mikor belevágtam 16 évesen a váltásba. Nem volt nehéz lefogyni, mivel nem nagyon van mit enni, de a formásítás sehogy sem sikerült (azóta se). Izmaimból nem veszítettem, csak építettem picit, de az eltűnt háj csontossá tett. Szúr a talpam, szúr a fenekem, kiáll a medencecsontom, a bordáim, melltartó nélkül még a szegycsontom is. Eleinte öröm volt, de ez most már elmúlt és csak szenvedek tőle. Sosem lesz már szép testem, pedig még fiatal vagyok. Nem lett több energiám, ugyanúgy izzadok és fázom, mint korábban. Pár dicséretet kaptam, olyan emberektől, akik azelőtt kigúnyoltak, de ez kicsit sem jelentett annyit, mint kövérként álmodoztam róla. Sehol nem volt benne a megbecsülés, együttérzés, csak bebizonyosodott, hogy mindenki egy darab, felkoncolható húsnak lát. Most már legalább a külsőm tükrözi a belsőmet: beteg, gyenge, "átlátszó". Hogy ne csak a rossz élményekről írjak... Pótolhatatlan öröm, amikor észreveszed visszatekintve a változásokat: kilók, centik, méretek. Ha nem esel túlzásba, sokkal, de sokkal jobb sportosnak, mint kövérnek lenni, rengeteg pozitív energiát ad. Szexről nem tudok mesélni, mert nekem az csak 57 kilósan kezdődött, de határozottabb jobb lehet, már ha azt tekintjük, hogy nem árt fittnek és kevésbé szégyellősnek lenni hozzá. Összességébe véve, mindenképp megéri, nem tudod mit hagysz ki, ha mindig feladod. Bár már kezdek hozzászokni, így 1 év távlatából, de még mindig hatalmasnak érzem a különbséget, és ami furcsa, nem is a fizikai tényezőket jegyzi meg annyira az ember, sokkal inkább a lelki változásokra lehet emlékezni majd évtizedekkel később is, minden apró rezgésre egészen pontosan. Nekem még "kövér lelkem" van, így átérzem, amiről beszélsz, de hidd el, nagyon jó dolog egy életmódváltás, csak biztatni tudlak, még a negatívumokkal együtt is. Én se tudtam elképzelni magam vékony testtel, most meg már örülök, ha fel tudom idézni a régi fotókról, hogy milyen volt kövérnek lenni... Hát sokkal jobb most.
2015. szept. 14. 03:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Nagyon jó. Mindkét oldalt megjártam. Bármit felvehetsz, nincs olyan ruhadarab ami nem áll jól. Könnyebb vagy, szó szerint. Jelenleg 5 kg választ el az álomsúlytól. Egyébként amikor vékony voltam, mindenki megszólt, h minek , meg jobban néztem ki régen, persze ez nem volt igaz. Én akkor éreztem magam a legjobban.
2020. márc. 6. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!