12 évesen 87 kiló vagyok! Hogyan fogyókúrázhatnék? (Többi lent)
Mivel gyerek vagy még, speciális igényeid vannak, meg nősz is. Jobb lenne ha elmennél a gyerekorvoshoz, elmondanád ezt neki, aki ha kell elküld dietetikushoz is, és ők majd segítenek!
Egyébként általánosságban az nem árthat ha nem eszel cukros dolgokat, édességet, cukros üdítőket, sok tésztát, péksütit, sok kenyeret. Sok zöldséget fogyassz inkább, gyümölcsöt, magvakat, húst és persze próbálj mozogni. Járj úszni, az nem terheli az ízületeket, vagy biciklizz.
Mivel ilyen fiatal vagy nem fognak gyomorszűkítést csinálni sem szírleszívást, ráadásul azok nem TB finanszírozottak, így több százezerbe kerülnek alapból.
Orvosnál voltál?
Miket eszel/iszol egy nap általában?
Először is, még nagyon fiatal vagy, ebben a korban (14-15 év előtt), az orvos sem fog fogyókúrára fogni, a cél, hogy a súlyod stagnáljon, tehát ne gyarapodjon, a következő 2-3 évben. Ez gyakorlatilag fogyás, mert biztosan fogsz még nőni. Ha szeretnél fogyókúrával próbálkozni, csak óvatosan, mértékkel tedd. Pl. hagyd el a péksütiket, kevesebb édességet, sós nasit egyél, mint eddig. (bölcsebbet nem tudok mondani, nem tudom milyen az étkezésed) Műtétre, zsírleszívásra ne is gondolj. Lehet, hogy a testeden segít, de a lelkeden nem, mert ilyenekkel az fog rögzülni az agyadba, hogy "nicsak, erre se voltam képes magamtól". A szép alakért küzdeni kell, meg ezen kívül még egy csomó mindenért kell küzdeni az életben, fel kell venned azt a bizonyos kesztyűt. Persze, ahogy írtam, még nagyon fiatal vagy, ráér ez, szép fokozatosan, hogy ne csak a tested, a lelked is érett legyen rá.
A többiekre ne hallgass, gondold el, nekik mennyi hibájuk van. Senki sem tökéletes, kinek ez, kinek az. Örülj neki, hogy "csak" túlsúlyod van, azt akaraterővel simán orvosolhatod magadnak, ezzel szemben sokaknak van sokkal rosszabb, műtétre szorolú esztétikai/egészségügyi problémája. A túlsúlyt letudod győzni, mindenféle szike nélkül!
Nagyon köszönöm, hogy nem kezdtetek el utálkozni! De én tényleg nagyon durván kövér vagyok! Suliban egyfolytában be van húzva a hasam, mert ha nincs, úgy nézek ki mintha terhes lennék. 165 centi magas vagyok! Ha magasabb lennék akkor is teljesen túlsúlyos lennék.
Az étrendem: Reggeli: szendvics(kenyér+vaj+trappista+hús) paradicsom és néha uborka
Ebéd: hús(nem rántva) és körét
Vacsi:Müzli/szendvics
Néha a reggelim péksüti, de az is teljes kiőrlésű. Nem tudom, mi segíthet, amúgy még boxolok is! Úszni meg néha megyek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!