Elkezdtem hízni a fogamzásgátlótól, világ életemben vékony voltam. Hogy fogyhatnék le?
A hasamra híztam 3 hónap alatt 3 kilót, mit kéne tennem?
Hogyan étkezzek?
Azt mondták a felülés nem jó, mert attól nem megy le zsír a hasról, csak az izmok erősödnek.
16/l
A terhesség alatti hormonváltozás megváltoztatja a szénhidrát és zsír anyagcserét. Pl. romlik az izmok inzulin érzékenysége, és több zsír raktározódik. Nem mellesleg nő az étvágy ami kezdetben észrevétlen túlevéseket okozhat.
Kis túlzással a fogamzásgátló a terhességet szimulálja, leállítja a peteérést, és beavatkozik némi plusz hormonnal a szervezet egyensúlyába.
Szóval nem konkrétan a bogyó maga hizlal, hanem a változás amit okoz a szervezetben, és főleg az étvágy amit csinál.
Nagyon sokan híznak mikor elkezdik szedni.
Erre az a megoldás, hogy még jobban odafigyelsz a kajálásra, és többet mozogsz.
Ne egyél sok szénhidrátot, napi 160 gramm bőven elég, ha nem űzöl intenzív/versenyszerű sportot. Ezen kívül kerüld a cukrot, a finomított szénhidrátokat, lisztes kajákat, pékárut, a cukrozott tejtermékeket, üdítőket stb. és egyél sok zöldséget és fehérjét és telítetlen zsírokat.
Ha csak hasra hízol az azért sem jó, mert nagyobb az esélye, hogy megnövekszik a viszcelláris zsír a hasüregedben, ami sokkal rosszabb zsír, mint a bőr alatt felhalmozódó.
Ha más nem segít hagyd abba a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!