MI a különbség a rozskenyér, a többmagvas kenyér, és a teljes kiőrlésű kenyér között?
Figyelt kérdés
2015. aug. 11. 17:35
1/4 anonim válasza:
Rozskenyér, rozsliszt hozzáadásával készül (kb 30%) A többmagvas sima fehér - talán rozsliszt keverék, magokkal a tetején. A teljes kiőrlésű kenyér (a feldolgozásra utal, de ebből is van sok minőségtelen kenyér ami malátával van színezve, meg csak 20%-a tk.liszt..
2/4 anonim válasza:
A rozskenyérben kevés a búza, a többmagvas általában sima kenyér megszínezve magvakkal tömve, a teljes kiörlésűben a búzát héjastól (korpa) őrölve használják. Ha lisztérzékeny vagy egyik sem jó. Olvass a paleolitról az a megoldás mindenre.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ment a zöld kéz ;)
Még egy kérdés: A barna kenyér mennyiben más?
2015. aug. 12. 11:17
4/4 anonim válasza:
A búza minősége a különbség, de én nem hiszek már az élelmiszer iparnak, már befestik a kenyeret is. Süss magadnak az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!