Milyen fajta kenyeret ajánlanátok ha fogyni szeretnék?
Ha elszánt vagy, ne egyél kenyeret. Nincs gond az ételek elhagyásával, persze ha számodra a kenyérnélküliség földi siralomvölgy, akkor ne csináld, de egy próbát azért megérhet ;)
Én hedonizmus és a fokhagymakúrám miatt naponta eszem pár deka magropogóst, vajjal, de alapvetően semmi szükségem kenyérre. Eszem normál ételt és kész. Nem mondom, hogy mindenki cselekedjen így, de tényleg nem nagy ügy elhagyni a glutént vagy az összes gabonát egyik napról a másikra, amíg marad mit ennünk :) Az emberek túlságosan rá vannak zakkanva a kenyérre, nélküle azt se tudják, mit tegyenek. Pedig nagy tömegek elég jól megoldják eme lehetetlennek látszó problémát. Mondom, egy próbát megér.
Az abonett sem egészséges, de legalább nehéz belőle sokat enni (tuti van, akinek sikerül azért).
A tk kenyér elvileg jobban laktat, mert lassabb felszívódású (de van ember, akinek tökmindegy, lassú ch-t,. gyorsat vagy ch-t fehérjével és zsírral eszik, a laktató hatás alapvetően a kalóriamennyiségen múlik. ebben sincs semmi különös, a testük nem rázható át, az adja az éhségjeleket, ha nincs meg a szükséges energia. a megfelelő tápanyagbevitel más kérdés).
Kevés kenyér jobb, mint a több kenyér. Nincs olyan, hogy na ez a kenyér igazán szuper, ehetsz belőle, amennyit akarsz... Én a glutént mindenképpen hanyagolnám, jobb a lassú ch, mint a gyors, magában éve nagyobb az inzulinválasza, ha jól tudom, s olyan keveset ennék, amennyit csak bírok. Inkább zöldséget ennék a tartalmas ételeimhez. A nem tartalmasabbakat pedig lecserélném valamire, amivel jól tudok lakni kenyér nélkül is (bár engem a kenyér sosem laktatott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!