Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen fajta kenyeret ajánlaná...

Milyen fajta kenyeret ajánlanátok ha fogyni szeretnék?

Figyelt kérdés
Nagyon elszánt vagyok, elhatároztam hogy megszabadulók jópár felesleges kilómtól. Jövőhéten szerdán kezdem az egészséges életmódot és persze beleviszem az életembe a mozgást, sportot is. :) Nem vagyok tisztában a dolgokkal hiszen mindenfélét írnak neten, esetleg valaki tudna nekem biztosat mondani hogy melyik kenyeret kell enni azoknak akik fogyni szeretnének?Melyik az a kenyér ami kevésbé hizlal?Én úgy tudom hogy a teljes kiőrlésű kenyér??! :)

2015. aug. 8. 11:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha valóban ennyire elszánt vagy, olvasd el Colin Campbell Kína-tanulmány című könyvét. Nem konkrétan a fogyásról szól, hanem annál sokkal, de sokkal többről.
2015. aug. 9. 15:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha elszánt vagy, ne egyél kenyeret. Nincs gond az ételek elhagyásával, persze ha számodra a kenyérnélküliség földi siralomvölgy, akkor ne csináld, de egy próbát azért megérhet ;)

Én hedonizmus és a fokhagymakúrám miatt naponta eszem pár deka magropogóst, vajjal, de alapvetően semmi szükségem kenyérre. Eszem normál ételt és kész. Nem mondom, hogy mindenki cselekedjen így, de tényleg nem nagy ügy elhagyni a glutént vagy az összes gabonát egyik napról a másikra, amíg marad mit ennünk :) Az emberek túlságosan rá vannak zakkanva a kenyérre, nélküle azt se tudják, mit tegyenek. Pedig nagy tömegek elég jól megoldják eme lehetetlennek látszó problémát. Mondom, egy próbát megér.

Az abonett sem egészséges, de legalább nehéz belőle sokat enni (tuti van, akinek sikerül azért).

A tk kenyér elvileg jobban laktat, mert lassabb felszívódású (de van ember, akinek tökmindegy, lassú ch-t,. gyorsat vagy ch-t fehérjével és zsírral eszik, a laktató hatás alapvetően a kalóriamennyiségen múlik. ebben sincs semmi különös, a testük nem rázható át, az adja az éhségjeleket, ha nincs meg a szükséges energia. a megfelelő tápanyagbevitel más kérdés).

Kevés kenyér jobb, mint a több kenyér. Nincs olyan, hogy na ez a kenyér igazán szuper, ehetsz belőle, amennyit akarsz... Én a glutént mindenképpen hanyagolnám, jobb a lassú ch, mint a gyors, magában éve nagyobb az inzulinválasza, ha jól tudom, s olyan keveset ennék, amennyit csak bírok. Inkább zöldséget ennék a tartalmas ételeimhez. A nem tartalmasabbakat pedig lecserélném valamire, amivel jól tudok lakni kenyér nélkül is (bár engem a kenyér sosem laktatott).

2015. aug. 9. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!