Szeptemberig mínusz 10kg? lehetséges zsírból?
Ami azt illeti... :D
Én fogytam 2 hónap alatt 10 kg-ot, és rohadt jó alakom lett a végére (értsd: nem sorvadtak el az izmaim, volt formám, feszes volt a bőröm). Nem volt a diétámnak semmilyen neve, semmilyen bulváros hollywoodi csodadiétáról nem volt szó, ennyi volt a titok: nagyon sok mozgás és megfelelő étrend.
A megfelelő étrend alatt azt értem, hogy sok fehérje (legalább napi 90-110 g - napi aktivitástól is függött), redukált szénhidrátmennyiség ( az is zabpehelyből, teljes kiőrlésű lisztből, esetleg barna lisztből, kölesből és főleg hüvelyesekből jött össze), és a zsírt sem iktattam ki teljesen (napi 2-3 tojást szinte mindennap ettem, meg sajtot, túrót, és a tejről sem tudtam teljesen lemondani). És rengeteg zöldség, meg némi gyümölcs.
Elég intenzíven mozogtam, napi 1-2 óra között, heti 1-2 pihenőnappal. Ebben volt kardio (futás, bicikli) és súlyzós edzés (konditeremben nem túl nagy súlyokkal "direkt" erősítés heti 1x, emellett Rubint Réka napi 20 percből 60-80 perc heti 3-4x).
Pihenőnapon kicsit kevesebbet ettem, edzős napokon viszont többet. Nem számoltam kalóriákat, de nagyon figyeltem a testem jelzéseire. Éreztem, hogy mikor kell többet ennem (amikor fokozottabban leterheltem a szervezetem, illetve még az ezt követő napokon is), és mikor értem be kevesebbel. Soha nem éheztem!
Emellett rendszeresen szedtem:
- napi egy csomag Multi Pro Plus vitamint
- edzés után (illetve reggeli aerob edzések előtt) proteinturmix
- sok folyadék, napi 2-3 liter, bár edzés esetén ennél mé több is.
- a bőröm miatt rendszeresen használtam testápolót.
Tudom, hogy az a szabály, hogy heti 1 kg-nál többet semmiképp nem szabad fogyni, mert az izomvesztéssel jár, és hogy a legtöbben betámadnák azt, amit fent leírtam.
Mindenesetre nekem nagyon bevált. Nyáron fogytam le, szeptemberben, amikor visszamentem a suliba, mindenkinek kiestek a szemei, hogy milyen jó alakom (főként jó lábaim és s*ggem:D) lett.
Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy alapból nem extrém túlsúllyal küzdöttem, 28 körüli BMI-ről indultam.
És nem voltam már kislány, 18 éves koromban volt, ez, tehát tkp. már befejeztem a fejlődést.
Ha 17 évesnél fiatalabb vagy, inkább ne csináld ezt így utánam, akkor írok mást :)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!