Ti tényleg jól laktot 40-60 gr zabpehelyből készült zabkásával, vagy csak a diéta miatt nem esztek többet?
7.30-től 7.50-ig megeszek 125gr zabpelyhet két almával, az kitart délig
25F
És mennyi folyadékkel készíted?
Szeretném kérni a többieket, hogy ők is írják oda a korukat! :)
Mivel én egy 1600 kilokalóriás étkezéssel sem mindig lakom jól, nyilván bírnék ennyit enni... De a zabkása túl szénhidrátos nekem (a szénhidráttól megéhezem, a jóllakásban még segíthet a zabkása nagy térfogata, de ha nem kalóriadús, nagyon hamar megéhezem újra), pár deka fölött még csak csinálni sem tudok, de amúgysem szeretem, csak kicsit érdekel s azért egész ehetővé lehet ízesíteni ;)... Négyszeres mennyiségű vízben főzöm (tejjel sosem próbáltam, mert amíg tejet ittam, sosem ettem zabot), kókusszal, gyümölccsel vagy kakaóval ízesítem.
Inkább a párom eszi néha, 150g zab, sok mazsola és kókusz elég neki reggelire (8-9-kor eszi a munkahelyén és 3-ra jön haza ebédelni). Azt mondja, kicsit jobban laktatja, mint a rántotta rizzsel, de neki alapvetően kalória kell.
Kicsit hosszú lett, bocs.
Mélységesen emberfüggő, kinek mennyi kell a jóllakáshoz, az biztos. Egyesek azt állítják,egy zöld turmixszal is elpörögnek délutánig, nekem AZONNAL ennem kell utána, pont olyan azonnali éhséget okoz, mint pl. az alma s az én zöld turmixomban nincs is gyümölcs... A zabkása is olyan, hogy egyesek egy kis semmivel is jóllaknak órákra. Nem tudom, hogyan csinálják, de vannak ilyen különbségek.
Fél bögre zabpehely + 1 dl víz + 1 dl zsírszegény tej 1,5 kupak édesítőszerrel - ezt elfelezem, 2 reggelire elég. Néha eszek hozzá aszalt gyümölcsöt, vagy megszórom fahéjjal.
19/L
Elég, de ennél több nem is kell, mert tény, hogy laktat, de elég sok ch van benne. Tehetnél bele gyümölcsöket, én néha szoktam bele törni villával egy fél/egész banánt, ami még édesebbé is teszi vagy pedig idény gyümölcsöket. :)
A vajas kiflit pedig legközelebb inkább mellőzd, akkor inkább egyél még egy kis zabpelyhet tejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!