Eredetileg tésztás ételekben a tészta mivel helyettesíthető?
Szeretném kikerülni a full szénhidrátot, akkor mivel helyettesíthetem?
Pl bolognai, milánói, juhtúrós-baconos-lilahagymás (hmmmm jó magyaros parasztos kaja, de szeretem) tészta.... mire lehet lecserélni a tésztát? :)
Elvileg lehet tészta helyett sárgarépából, cukkiniböl krumplihámozóval vékony "tészta"csíkokat vágni és azt röviden blansírozva tészta helyett használni.
Ízre más, de szerintem kimondottan finom és még kevés kaloria is van bennük.
Nekem is a zöldségek és a zerocarb tészták (sose próbáltam, én magam készítem a dolgaim és olcsóbb szinten mozgok) ugranak be, no meg lehet maglisztből is kifőzött tésztát gyártani. De ezek nem olyanok, mint a normál tészta, ami persze nem mindenkinek baj, sőt.
De simán ki is lehet hagyni a tésztás ételeket, én azt csináltam. Ahogy vegaként sem akartam húst helyettesíteni, minek, ha azt direkt hagytam el? Ettem más ételeket.
Évekig tartott, mire ilyen tésztát csináltam paleósan, akkor sem volt rá semmi szükségem, az igaz. Szafinak van egy érdekes tésztája, útifűmaghéjjal, trükkös cucc. Itt:
Ha pedig mákos tésztát akarok és annyira azért nem zavar a szénhidrát, aszalt gyümölcslappal is lehet, nyersvegán stílusban :) Finom és édes, csak nem sokáig tart, bár ez mennyiség kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!