Hogyan dobhatnám le ezt az 6-7 kiló felesleget végre?
Hát, eléggé picike vagyok, 151 cm, és már fogalmam sincs hány kiló, sajnos elromlott a mérlegünk.
Fogyni pedig lenne honnan....
Szia.Szerintem 6 után is egyél, de inkább fehérje legyen, pl egy fehérjeturmix.
Ami gyakorlatokat végzel, az inkább súlyzós edzésnek megfelelő, ez nagyon jó, és kell is, utána mindenképp pótold a fehérjét plusz kis cukrot.
Futás nem biztos hogy megfelelő neked a zsírégetésre, mert ha kardió edzésnek felel meg akkor izmot használsz, tehát nem a zsírból nyeri a szervezet az energiát, nem a zsírt fogja bontani.
Az étrend rendkívül fontos, ezt Te is nyilván tudod, azt kell megtudnod, hogy az alapvető életviteledhez és a tömegedhez mennyi a napi kalóriaszükségleted (pl. www.kaloriabazis.hu) .
Utána ki lehet számolni hogy mennyivel kevesebb kalória kell hogy heti maximum 1 kilót fogyjál.
Ebből már lehet számolni. Kb. 2g/testsúlykilogramm fehérjét vigyél be (4kcal/g), telítetlen zsír a teljes kalória 20-25%-a legyen (9kcal/g), a maradék pedig összetett szénhidrát(4kcal/g).
Szerintem zsírégetéshez inkább aerob edzést végezz. A legjobb, ha lábbal végzed a mozgást (bicikli, gyaloglás, ellipszis tréner). Időtartam 40-60 perc legyen EGYFOLYTÁBAN, a monotonitás nagyon fontos.
Erőssége csak éppen annyi legyen hogy ne kapkodd a levegőt, ne legyél kifulladva, de ne is 1-es fokozaton csináld mert akkor csak a lendület visz. A legjobban akkor van beállítva az erősség ha enyhén lihegsz, szaporább a pulzusod, de közben folyamatosan tudsz beszélni.
Remélem tudtam segíteni, én januártól 22 kilót fogytam idáig ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!