Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valakitől azt hallottam hogy...

Valakitől azt hallottam hogy ha fogyókúrázunk akkor hetente kell "bűnözni" és az becsapja a szervezetet és ezzel jobban ösztönzi a fogyásra. Ez igaz, vagy nem igaz?

Figyelt kérdés

#fogyókúra #fogyás #bűnözés #igaz vagy nem igaz #szénhidrát szegény fogyókúra
2015. máj. 12. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Nekem eszembe se jutna, igaz, fogyókúrázni se. Életmódváltás, aztán ha kilengés történik, na bumm, de direkt nem kell törekedni rá...

Egy jó étrend (még ha fogyókúráról van is szó) nem igényli a kilengéseket, úgy gondolom. Van, akinek árt is az. Az, hogy kell, butaság, az fix. van, aki megdobja a kalóriát, ha stagnál, de nem minden vasárnap, mert azt kell.

2015. máj. 12. 21:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazad van! :)
2015. máj. 12. 21:20
 3/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, nem pont azért bűnöznek hetente egyszer. Hanem mert kedvük tartja, és heti 1 nap rosszalkodástól nem tudsz meghízni, ha a többin nem eszel "szemetet". Persze a mozgás az itt is kihagyhatatlan.
2015. máj. 12. 22:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, olyan is van, hogy kilengés nélkül nem bírná az étrendet. De akkor rossz az étrend... Nem kell önsanyargatni. Bár biztos van, aki úgy gondolja, hogy ez a módszer még a legkevésbé rossz... Végülis ha valakinek így jó, csinálja, de hogy fogyókúra esetén ezt így kell, azt akkor sem tartom igaznak.
2015. máj. 12. 22:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hintáztatásra gondolsz, akkor az valós dolog egyeseknél, de nem úgy működik, hogy minden szart összeeszel, hanem továbbra is minőségi tápanyagokból hozod össze, megnövelve a kalóriabeviteledet arra a napra, aminek hatására olyan inger indul be, ami rövid időre felpörgeti az anyagcserét.

Értelemszerűen ennek alapkövetelménye az, hogy előtte az illető hosszú ideig alacsony kalóriamennyiséget vitt be hetekig/hónapokig, aztán azért lassult be a súlycsökkenés, ha valaki csak úgy visszafogta magát, de azért eszegetett, akkor teljesen haszontalan. És amúgy a "hetente hintáztatás" sem igaz így, mert pl. 15% testzsírnál akár 3-4 naponta is lehet, 25% testzsír felett meg kb. 3-4 hetente.

2015. máj. 12. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:

sportolóknál nyer ez értelmet.

szénhidrát visszatöltésnek nevezik és abban kimerül,hogy aznap mondjuk 50g rizzsel többet esznek.

mert a diéta végén már olyan alacsony szénhidrát bevitelen vannak,hogy belassulhat az anyagcsere,ami heti 1 ilyen visszatöltéssel újra mozgásba lendül.

"fogyókúrázóknál" teljesen felesleges az ilyesmi..

2015. máj. 13. 00:09
 7/10 anonim ***** válasza:
50g rizs az konkrétan semmi, de szerintem te is csak elírtad. 1.5x kalóriamennyiség az általános.
2015. máj. 13. 07:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem az a személyes tapasztalatom (bár én életmódot váltottam és diétázom, nem pedig fogyókúrázok) hogy időnként értelemszerűen egy kicsit elgyengül az ember. Ilyenkor azzal lehet megelőzni a bezabálást, hogy kontrollált keretek között bűnözöl egy kicsit. Szóval ez nem csapja be a szervezeted, hanem a lelki egyensúlyod és kitartásod megőrzésében segít. A heti egy sok, hacsak nem pörög nagyon az anyagcseréd, plusz mint mondtam értelmetlen is.
2015. máj. 13. 12:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is életmódot váltottam kb fél éve. Viszont én 100gr ch alatt eszem bőven (50-80 között). Havonta 1-2 alkalommal (általában menzi előtt) rámtör a ropievés -amit imádok- és 1-2 kisebb zacskót meg szoktam enni olyankor. Persze a kalóriám ettől nem lesz több ezer, a ch-m 140 körüli lesz, a kalória 2000 alatt (amúgy 1500 körül eszem naponta).

Én azt vettem észre, hogy ilyenkor ahelyett, hogy többet mutatna a mérleg, megy lefelé. De ez az én tapasztalatom. Ja és ezeket a kilengéseket egyáltalán nem tartom bűnözésnek.

2015. máj. 13. 15:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ:) igaz hogy vannak olyan napok amikor olyan hangulatba vagyok hogy muszály valami szénhidrátos kaját enni vagy különben megőrülök:D de próbálkozok olyan étrendet összeállítani ami változatos és nincs szükség kilengésekre.
2015. máj. 14. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!