Melyik a jobb? Evezőpad vagy szobabicikli? Mennyire hasznos az egyik és mennyire a másik?
MIt szeretnél???
Teniszpálya hátat?
Vagy futtbalista combokat?
Tisztázd mi a célod.
Lehet, hogy későn írok, de eddig nem láttam a kérdésedet.
Én használtam szobabiciklit, de meg se éreztem semmit belőle, pedig én is legfőképp combról szeretnék fogyni, meg persze fenékről és hasról is. De a szobabiciklitől egyáltalán azt sem éreztem, hogy meg lennék terhelve. Még csak azt sem éreztem, hogy dolgozik az izmom.
Az evezőpad szerintem karra, vállra és hátra izmosít, de nem tudom, nem próbáltam. Én csak igazi evezést próbáltam. Az karra, hátra és vállra erősített leginkább.
De ha fogyni szeretnél, combra a legjobb a roller. Én most kaptam egyet, eddig egyszer mentem vele, mert meg kell javítani (használtan kaptam), de az az egy alkalom alatt is éreztem, hogy mennyire erősen megdolgoztatja a combomat. Soha semmi nem dolgoztatta meg ennyire, pedig sokmindent kipróbáltam. És tudod, mi a jó? Nem lehet tőle nagyon elfáradni. Elfáradsz, de cak annyira, hogy még azért bírod. Én az első 10 perc után lefáradtam, de utána még 3 óráig bírtam rollerezni, fárasztó volt, de csak épp annyira, hogy zsírt tudjon égetni. És annyira nem volt fárasztó, hogy megterhelő legyen. Mint pl. az 50 kg-os cementeszsák emelgetése. Én nő létemre az 50 kg-ot meg sem bírom emelni, max csak egy kicsit. Attól lehet úgy kifáradni, hogy nem marad energiád utána. De a rollerezéstől csak annyira fáradsz el, hogy még marad annyi energiád, hogy tovább menj vele.
A comb aljára, ami a térd körül és felette van, arra pedig nekem a lépcsőzés vált be legjobban. Csak arra figyelje, hogy az izületeid kíméld. Pl. liftes házban felfelé gyalog mész, lefelé lifttel. Vagy ha nagyon nem bírják a terhelést a térdizületeid, akkor nem ajánlom. Egyébként, combra és fenékre még a guggolás is nagyon jó, de szintén csak akkor, ha jól bírják az izületeid.
A hasra jók a felülések (has teteje és közepe) és az, ha felkapaszkodsz egy ródra és felhúzod a lábad (ez a has alját és a karokat dolgoztatja meg). A has aljára jó még az is, ha lefekszel a földre, felemeled egy vagy mindkét lábad, de közben kinyújtva marad, és így tartod egy darabig. Persze nem 90 fokban emeled fel, hogy az égre nézzen a talpad, hanem kb. 30-40 fokig, amikor még érzed, hogy a hasad alja dolgozik.
Remélem, tudtam segíteni.
*"felkapaszkodsz egy rúdra"
Egyébként hasból hasizomerősítéssel nem igen lehet fogyni, csak diéta mellett. Erősödni fogsz tőle, de fogyni nem vagy csak lassan. Fogyni akkor lehet, ha olyan ételekte eszel, és több energiát használsz el. Ha nagyon szemét ételeket tudsz csak enni az anyagiak miatt (kenyér, tészta, édes ételek, mint szilvásgombóc, nudli, stb. - amúgy finomak csak egészségtelenek), akkor csak abban az esetben tudsz lefogyni, ha iszonyú sokat edzel. Bátyám extrémsportol, de kenyéren él az anyagiak miatt, és így csak lassan tudott lefogyni és megizmosodni. 1-2 év kellett neki. Én szintén majdnem mindig kenyeret eszek, és hiába tornázok, nem fogytam semmit évek óta. Akkor sem, amikor napi 100 felülést csináltam, és akkor sem, mikor napi 2 órát gyalogoltam táskával a hátamon szinte futva (combra lett volna jó). Egyszer tudtam fogyni kenyér mellett, mikor lépcsőztem. Mert vagy még intenzívebben kellett volna csinálnom, vagy jobb kajákat kéne ennem.
"mikor napi 2 órát gyalogoltam táskával a hátamon szinte futva"
Annyit fűznék hozzá, hogy mikor ezeket csináltam, nem csak egy-két hétig tartott, hanem hónapokig, fél évig kitartóan csináltam, mégsem jött az eredmény a fent említett okokból kifolyólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!