Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 100kg felett mindjárt futni?...

100kg felett mindjárt futni? Elkezdtem, de nem bírtam tüdővel. Mennyit fussak eleinte?

Figyelt kérdés
Izomlázra lehet újra futni? Nagyon fáj.
2010. febr. 24. 06:23
 1/9 anonim ***** válasza:
1 perc futás + 2 perc tempós séta - így érdemes kezdeni. Ha nem megy az egy perc, akkor fél perccel kell kezdeni. Vannak futótervek a neten...
2010. febr. 24. 07:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen súllyal ne fuss, mert rövid idö alatt tönkremennek az izületeid: inkább csak gyalogolj minél gyorsabban. Amig birod, addig a neked leggyorsabb tempóban menj, ha már nehezen kapsz levegöt, akkor lassabban, amig újra tudsz gyorsitani. Ne idöre váltogasd, hanem ahogy birod.

(A különbség a futás és a gyaloglás között, hogy futáskor el kell ugrani a talajról és utána vissza"esel" a teljes súlyoddal a lábadra, ami a boka- és térdizületeket ütésszerüen terheli - és ezzel a porcok gakorlatilag széttöredeznek. A gyaloglásnál a súly folyamatosan megoszlik a két lában között, és nincs ütközésszerü terhelés sem.)

2010. febr. 24. 07:48
 3/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Nem muszáj mindenképpen futni. Ha eddig mozgásszegény életmódot éltél, már az is eredmény lehet, ha egy 1-2 órás sétát teszel, mondjuk, ha ki tudsz menni a természetbe az a legjobb. Apukámnak is fogynia kellett, mert cukorbeteg lett, túlsúlyos volt, és ő az egészséges táplálkozás mellett mindennapi sétával tartja karban a szervezetét.

Én nagyon sokat mozgok, de futni én se szeretek, és kevésbé is bírom. De szoktam túrázni, olykor 20 km-t is gyalogolok, és abba nem szoktam nagyon elfáradni.

Szerintem az is fontos, hogy olyan mozgásformát válassz, amit élvezel, mert akkor sokkal könnyebb.

Jó lehet az úszás, az nem olyan megterhelő.

De pl. labdajáték a családdal, vagy tollasozás.

A tánc is jó, ha azt szereted.

Ha olyat választasz, amit élvezel nem érzed annyira,hogy elfáradsz.

Az izomlázra azt szokták mondani, hogy rá kell dolgozni, és ez így van. Én tapasztalatból mondom, hogy sport után ha másnap izomlázam van, és másnap újra intenzíven mozgok elmúlik.

Kívánom, hogy hozzászokj a mozgásgazdag életmódhoz, megérezd a szépségét. És sok élménnyel gazdagodj ezáltal. Valamint, hogy életed harmonikusabb legyen tőle.

2010. febr. 24. 07:52
 4/9 anonim válasza:
Az előzőhöz még annyit hozzáteszek,hogy ha tudsz úszni, az úszás azért jó, mert a vízben sokkal könnyebb mozogni, nem terheli túl az izmokat, de minden testrészt nagyon megmozgat.
2010. febr. 24. 08:01
 5/9 anonim válasza:
Egyébként még az is kérdés, hogy hány centihez vagy 100kg. Mert mondjuk 195cm-nél, ez még nem számít túlsúlynak. 165cm-nél viszont annál inkább.
2010. febr. 24. 08:11
 6/9 anonim ***** válasza:
keress gyógytornászt. a fogyasztóprogramokat általában olyan kis p*csáknak írják, akiknek sürgősen le kell adniuk a 2kg felesleget, ami rájuk mászott karácsonykor.
2010. febr. 24. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Eleinte csak a hűtőszekrténytől a heverőig fussál, majd ha előrejutsz, lekocoghatsz már a közértbe is! Kitartás!
2010. febr. 24. 10:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Én voltam az első válaszoló. sajnos, nem volt időm kifejteni, amit írtam :)

Én világ életemben rossz futó voltam, aztán rájöttem, hogy nem futni kell, hanem kocogni. nem kell gyorsan, nem kell óriásiakat lépni, viszont jó, ha a felsőtestem megmozgatom közben.

egyetértek a hosszan válaszolóval: valóban meg tudja erőltetni az ízületeket, így az úszás kedvezőbb. mindazonáltal, ha mégis elkezdesz futni, akkor jó, ha nem egy hosszabb távot futsz le, és utána semmi, hanem mondjuk csinálod 20 percig, hogy fél perc kocogás, 2 perc séta stb. aztán két hét után tudod a mennyiséget egy percre emelni, majd megint két hét után másfélre és így tovább.

2010. febr. 24. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Úszás vagy duci torna.

Kíméld az izületeidet.

Izomlázra lehet futni, ha bírsz, de én megvárnám, míg elmúlik. A közhiedelemmel szemben az izomláz nem egészséges dolog, amire még jobb rádolgozni, hanem sok apró izomsérülés okozza, ami megtelik folyadékkal, és attól fáj, hogy az feszíti. Gyulladás elleni krém vagy fájdalomcsillapító segít rajta, bár ezek sem túl egészségesek, szóval rendszeresen ne használd.

2010. febr. 24. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!