Fogyókúra, vagy még több sportolás? Melyik az eredményesebb?
Az a helyzet, hogy nem vagyok megelégedve a testalkatommal, szeretnék fogyni. Igazából izmos vagyok, csak az izom fölött ott van a háj, sajnos. Elég vastag a combom, ha előrehajolok, hurkásodik a hasam, és nagy a fenekem. Heti nyolc órát járok sportolni (plusz tesióra), heti öt alkalommal, úszok és teniszezek. És nem mondom, hogy versenyszerűen, de komolyan űzöm ezeket a sportokat. Az a baj, hogyha még ennél is többször járnék sportolni, nem lenne semmi szabadidőm. Tehát hogy fogyjak? Még intenzívebben sportoljak, esetleg csináljak külön gyakorlatokat otthon, vagy mondjak le az egézségtelen ételekről (csoki, cukros üdítők, fehér kenyér), esetleg egyek kevesebbet? Nézegettem már diétákat, és a felező diéta tűnt a legszimpatikusabbnak. Csak az a baj, hogy anyukám nagyon jól főz, étterembe is szoktunk járni, nehéz lemondani a jó falatokról. Valamint félek, ha kevesebbet eszek, nem lesz energiám az edzésekhez. Valaki megdobna egy jó tanáccsal?
Előre is köszi! 14/L 168cm, 60kg
Soha nem fogom megérteni, hogy te 168 centivel, 60 kilóval miért akarsz fogyni. Nagyon jó alakod lehet. Ráadásul 14 évesen....
Sportolj, de fogyókúrázz!
mivel én más sportokkal nem foglalkozok csak a biciklizéssel ezért csak erről tudok beszélni. (2Éve bmxezek, és montival naponta min 1 órát tekkerek nálam az olyan 25-30km min.) Ha valamelyik sportot lecserélnéd biciklizése akkor heti min 3 alkalommal min 45percet tekernél az biztosan segítene (tapasztalat :D) aerob edzéseket kellene menned azaz a maximális pulzus 60-80% között kell terhelned magad. Tekerj tempósan de ne erősen.nem feltétlen kell hozzá pulzusmérő érzed hogy hol van ez a zóna (legalábbis én néhány pár év után érzem). indulás előtt 2órával ne egyél semmit mert aszervezet előbb a szénhidrátokat használja el elősször. ebben a zónában a szervezet bevonja az energiatermelésbe zsírokat. azthiszem.leírtam mindent amit akartam. ha kérdésed van írj bátran. én így kaptam rá a rendszeres hosszabbtávú tekerésre pár éve hajrá. persze ha bicikliznél :D
15/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!