A surimi halrúdakat ismeritek?
Ilyet láttam már többedik ízben a sparban:
118 kcal van 100 grban, ami kb. annyi, mint a csirkemell.
Nem mertem megvenni, hátha nem ízlik, vagy nem jó, inkább csirkét vettem helyette.
Szerintetek fehérjére jó alternatíva lenne?
Mi a véleményetek?
Meg nem tudom, hogy ez nyersen is jó-e, vagy sütni kell?
Ez halászati-élelmiszeripari hulladék halhús áron eladva.
Átba-szó termék. Rák ízesítésű.. hulladék szót írtam rá, igazából nem hulladék mert lényegében véve halhús, de az összetétel rá is van írva.
De ha van igényességed az ételedre, akkor nem eszel utánzat kaját, műkaját, élelmiszeripar által manipulált kaját amit úgy találtak ki, hogy kifizess az illúzióért pénzt, és látszólag megelégedj. Az ilyet be kellene tiltani..
Szerintem ha halat akarsz enni, egyél halat. Ha rákfélét szeretnél enni, vegyél megbízható forrásból rákhúst, de ne ilyen pacsmagolt holmit.
Voltam én is halpult előtt, néztem mi az amiről úgy gondolom, hogy meg is engedhetném magamnak, értelmes, jó kis tengeri állat.. én is néztem a surimiket, szashimiket.. olyat válassz, aminek az összetétele normális, sajnos ezek drágák.
Ha valaminek az összetevői nem jók, az a párizsi kategória lesz. Párizsiból is létezik jó, de ha össze van pépesítve, akkor finomra lehet ízesíteni a moslékot is, akkor meg minek legyen értelmes minőségű? Ugye, a párizsival szemben kritikusak szoktunk lenni, hús áron vegyes hulladékot tudatosan nem szoktunk megvásárolni (pedig egy jobbféle párizsiban a csontokról iparilag lefejtett hús, csontvelő meg minden bőrke, porc ami belekerül még egészségessé is tennék, ezt sokan elfelejtik). Akkor szerintem a halféléknél is fontold meg. Ha halat szeretnél enni, szerintem a busa egy egészen árbarát, minőségi választás, persze nem az aromázott halszerű készítmény ízvilágát hozza, de legalább igazi. Csak egy tipp ;)
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__24..
Olvasd el az összetételét, a suriminek csak kb. 60%-a a halhús, az sem minőségi cucc, a többi keményítő, olaj, cukor és adalékanyagok. Egyszer-egyszer meg lehet enni, bár én nem rajongok érte.
Nem mertem megvenni, mert fura színű volt, és nem ismerem, ezért vettem helyette csirkét.
De ezek szerint akkor nem tudom...
Bónusz: elvi szinten minden húst kell sütni meg nem kell sütni.
Azért sütünk, hogy a hőkezeléssel biztonságosabbá tegyük az ételt, elpusztítsuk a parazitákat, patogén mikrobákat amik esetleg a rossz higiéné miatt kerültek a húsba vágáskor, feldolgozáskor, tároláskor.
A valódi kockázatok (paraziták jelenléte húsban, halban) nehezen felbecsülhető, így inkább szokás átsütni mindent. De valójában a halak is fogyaszthatóak nyersen, ha nem koszolják össze, ha gondosan kezelik. A tömegtermelésben mekkora ez a gondosság..? Nos nem véletlenül pasztörizálnak amit csak lehet, amit meg nem hőkezelnek arra rá is szokták írni, hogy hőkezelve fogyasztandó. Mert tudják, hogy mocskosan dolgoznak..
Én eszem nyers húst, mert különlegesnek tartom, ám nem biztonságosnak. Ez a susimire is vonatkozna, nem tudhatod mennyire tiszta. Ha friss húst veszel és megmosod, esetleg a külsejét picit átsütöd akkor az ehető nyersen, ugyan ez hallal, ez a kompromisszum ha nyersen ennél valamit, kicsit növeled a biztonságot vele.
Szerintem nem rossz az íze, ha bár még csak háromszor . négyszer vettem, azt is régebben. Én összepirítottam egy kis zöldséggel olívaolajon. Nyersen is fogyasztható. De nem tudtam, hogy "szemétből" van. De én személy szerint a virslit is megeszem.
Véleményem szerint vedd inkább a csirkét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!