Fogyás szempontjából 2 hónapja életmódot változtattam. Heti 3-4-szer megyek futni, emellett még táncolok. Már elég sokat fogytam és nem éhezem. Néha becsúszik 1 héten 1-szer mondjuk egy kis gabonapehely vagy egy kis keksz. Ez nagyon nagy gond?
Szerintem nem gond, de vannak csirkemell+zoldseg nacik, akik szerint igen :) Egy heten egyszer egy csalos nap siman belefer, sot, jo is lehet fogyas szempontjabol. Persze nem azt jelenti, hogy megeszik az ember 2 tabla csokit es egy egesz dobos tortat, de ilyenkor belefernek olyan dolgok, amiket mar regota nelkuloz az ember (pizza, kis keksz, ilyesmik)
Szerintem jol csinalod, hajra!
Alkalmilag sem tartom jónak a glutént, de ami a fogyást illeti, nyilván belefér bármi, ha alkalmi eset és/vagy kicsi a mennyiség. Nagyon nem mindegy, mit eszünk, de csak mert nem "fogyókúrás" ételt eszel, még nem rakódik le automatikusan...
Ha egyszer látod, hogy sikeres a fogyásod így is, mi a kérdés? :)
Hajajj, jól jönne egy szakértő, de megpróbálok valamit :)
Nos, a keksz cukor- s keményítőtartalma egészen máshogy hat a testre, mint a csirke és a zöldség, máshogyan emeli az inzulinszintet és a vércukrot, máshol, máshogyan, mássá bomlik le s ezek azért számítanak valamit. Akár a fogyás szempontjából is, de inkább egészség, közérzet, s olyan dolgok szempontjából is, amikről most nem tudok.
Vannak, akik bármilyen rossz típusú ételt megesznek, mondván, lemozogják és kész. A fogyáshoz ez elég lehet, de nemcsak az számít.
Te is azt írod, hogy teljesen máshogyan tekinted a gabonát és a csirkét zöldséggel, s ebben igazad is van, épp csak azt nem kell hinni, hogy pár keksz a héten olyan durván bekavar a fogyásodba.
Nem hiszem, hogy heti egy-ket keksztol komoly egeszsegugyi baja lenne, vagy barmifel komoly karosodast okozna a szervezeteben, ha AMUGY egeszsegesen etkezik (bar az manapsag kb a lehetetlennel hataros).
Jo, tudom, Szendi Gabor es a palosok errol teljesen mast mondanak, szerintuk a gluten, tej, gabona az ordogtol valo.
Szerintem, ha kiegyensulyozott, valtozatos, nem feldolgozott (vagy lehetoseg szerint nagyon keves feldolgozott) elelmiszert fogyasztunk, akkor nem a keksz miatt leszunk betegek (btw azt is lehet hazilag, de ugye az embernek nincs mindig ideje sutogetni).
Annyi szmetszart etetnek velunk, a sima zoldseg+csirke kombo sem egeszseges, ha belegondolunk mennyi hormonnal, vegyszerrel toljak tele oket.
De most messzire kalandoztam.
Igen, lehet, hogy a keksz (liszt+cukor - gyors felszivodasu ch) gyorsan emeli az inzulinszintet, ami nem jo, de heti egy-ket alkalommal semmi baja nem lesz tole.
Bármit lehet enni, kalóriadeficit kell a fogyáshoz.
A gluténérzékenység meg a betegségek már más téma.
Max. egyszercsak rákos lesz az ember, de az sem olyan nagy baj.
Aha, es a szmogtol, a vegyszerektol, a hormonokkal teletolt, beteg csirkektol, a genkezelt novenyektol es a sok szartol, ami korulvesz, attol nem leszunk rakosak.
Csak a gultentol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!