Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyhogy nem vagyok kövér?

Hogyhogy nem vagyok kövér?

Figyelt kérdés

Alapvetően elégedett vagyok a súlyommal, de elkezdtem sportolni és kalóriát számolni, és nagyon fura dologra jöttem rá.

Össze-vissza eszek 1000-3000 kalóriáig kb minden nap (legtöbbször 3000hez van közel) és nem szoktam éhes lenni egy 1000es napon, és nem érzem magam rosszul egy 3000esen sem.

Ráadásul rengeteg nekem a 3000 kalória, 1600 az alapjárat égetésem, én meg az esetek 2/3ában ennyit eszek. (A kalóriákat nem számolom félre, helyesen csinálom)

Vajon a kor előrehaladtával mikor fog ez megváltozni? És normális? Hogyhogy nem vagyok kövér? A hormonszintem rendben van, nem régen voltam vérvételen. Nincs semmilyen betegségem, és gyógyszereket sem szedek.

20/l

2015. ápr. 27. 23:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerencsés vagy, hogy nem vagy kövér, de a zabálások, a helytelen étrend, előbb-utóbb úgyis megbosszulják magukat. Attól, hogy a testsúlyod rendben van és most még a vérnyomásod és a koleszterined is később (ahogy öregszel) ezek mind romlani fognak.

Tudod általában az ilyen esetekben van az, hogy a 30-as duci nő (szülés után vagy anélkül is) azon siránkozik, hogy "pedig olyan vékony voltam bármit ettem".

2015. ápr. 28. 09:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Pontosan ahogy az előző mondja!

30 éves vagyok, és 10 kg feleslegem van, ami akkor ugrott fel rám, amikor abbahagytam a cigit, és ekkor kerültem pont olyan munkahelyre, ahol nagyon nagy volt a munkatempó, de persze csak a monitor előtt. Napi 12 órát ültem, hozzá napi 3-4 órát bkvn ültem... Egy nap úgy nézett ki, hogy reggel 7-kor már a bvn ültem, este meg hullafáradtan estem haza8-kor... most +10 kg van rajtam.

20 évesen is sok dolgom volt, de jöttem mentem egész nap, egyetem, pörgős napok, sportolás, mászkálás, bulik...stb. Ettem-ittam rengeteget, de mégis csak 46 kg! voltam.

Szerencsére most már másik munkahelyem van, emiatt újra tudok sportolni, de visszasírom azokat az időket, amikor kétpofára ettem indent, mégse híztam. Ma már marad a sali+csirkemell.

2015. ápr. 28. 11:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Azért ezek elég szomorú történetek... A párom épphogy fiatalon volt kövér, a gyors fogyása után pedig évekig vigyáznia kellett a vonalaira... Most ehet, amennyi belé fér, így is épphogy tartja a súlyát, amikor könnyű fizikai munkát kapott, akkor fogyott is. Nekem direkt koncentrálnom kell, hogy ne jöjjön össze túl sok kalória, 2000 semmi perc alatt betermelhető, ő pedig inkább bajban van néha, hogy mit egyen, hogy ne fogyjon...

Ez annyira szokatlan 35 évesen? Biztos számít a fizikai munka, de amikor itthon volt egész nap, akkor is sokat kellett ennie. S a kalória a döntő (illetve jobbakat az egészségük is érdekel), csak mert naponta édességet eszik az ember, még nem hízik el. Bár bizonyos esetekben lehet, hogy nem célszerű, én a kontrollálatlan édességevést nem ismerem.

2015. ápr. 28. 12:35
 14/17 anonim ***** válasza:

# 12

Napi 3-4 óra BKV? Másodállásban kaller vagy vagy mi? Körbeutazot a várost háromszor?

2015. ápr. 28. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát sajnos igen, 4. kerületből ki Budaörsre... egy csomó átszállással meg minden. A dologhoz hozzátartozik az is, hogy télen volt 4 óra oda vissza, mert akkor volt, hogy a 20 perces buszút 55-re jött ki...mit ne mondjak, nagyon olvasott voltam akkoriban :D
2015. ápr. 28. 12:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Akik a kérdést félreértelmezve féltékenyen annyit reagáltak, hogy "pff ez nem nagy kunszt ennyi idősen" (bár nem túl hasznos válasz) nekik is köszönöm :D

Egyértelmű, hogy abban semmi nagy kunszt nincs, amihez nem kell akaraterő, befektetett energia.

Valamilyen szintem mégis összefügg az anyagcsere-ürítés, mivel ha mondjuk állandóan menne a hasam, nem tudna annyi tápanyag felszívódni :D Ha jól tudom, egyes elvetemültek még hashajtó diétát is csinálnak.

A testzsírszázalékom 20% körüli, kinézetre nem vagyok skinnyfat (nem ismertem ezt a kifejezést, köszi :D)

De akkor látom másokkal is hasonló a helyzet :) Elkezdtem egészségesebben, rendszeresebben enni, mert ha még külsőleg nincs is nyoma, szeretnék egészséges emésztőrendszerrel sokáig élni :D A kalóriaszámlálás erre jó nekem, hogy nagyjából ugyanannyit egyek minden nap, mert különben nem érzem a különbséget.

2015. ápr. 28. 14:18
 17/17 anonim ***** válasza:
A hashajtózás egy speckó dolog, normális embernek nem megy a hasa állandóan... Betegségeknél megváltozik minden. Normális körülmények között az ürítés és az anyagcsere sebessége olyan erősen nem korrelál (valamelyest igen s pl. koplaláskor is kevés ürítés van ésegy idő után kicsit lassul az anyagcsere, de ez megint speckó)...
2015. ápr. 28. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!